Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Panākta vienošanās par nepieciešamību atslepenot vilcienu iepirkuma līgumu

Sanāksmes laikā tika panākta vienošanās par to, ka jāvienojas par līguma nosacījumiem, lai nekavētu ES finansējuma saņemšanu pilnā apmērā, kā arī līgumslēdzējām pusēm jāatceļ konfidencialitātes statusu noslēgtajam līgumam pēc tā stāšanās spēkā, ņemot vērā sabiedrības intereses un publisko resursu ieguldījumu līguma finansēšanai.
Trešdien, 26.septembrī, Nacionālās Trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) Transporta apakškomisijas sēdē tika panākta izpratne un vienošanās par būtiskiem nosacījumiem VAS „Pasažieru vilciens” (PV) elektrovilcienu un dīzeļvilcienu iepirkumā, teikts Satiksmes ministrijas izplatītajā paziņojumā. 

Sanāksme tika sasaukta pēc Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) aicinājuma, lai, pieaicinot visas iesaistītās puses, vienotos par turpmākajiem soļiem PV iepirkuma virzībā, ņemot vērā iepirkuma būtisko ietekmi uz tautsaimniecību un darbavietu radīšanu Latvijā.

LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone: „Latvijas tautsaimniecībai ir svarīgi attīstīt ražošanu Latvijā ar augstu eksporta potenciālu. Mums ir svarīgas gan tehnoloģiju pārneses iespējas un nozares attīstība, gan jaunu darbavietu radīšana, kas dotu ik gadu Latvijas valsts budžetā līdz 100 miljoniem latu. Vilcinoties turpināt sarunas par līguma nosacījumiem, mēs varam zaudē izdevību izmantot ES Kohēzijas fondā paredzēto finansējumu šo mērķu sasniegšanai.”

Balstoties uz starptautisko un Eiropas Savienības (ES) iepirkumu praksi, līgumslēdzējām pusēm savstarpēji ir jāvienojas par parakstītā līguma starp PV un „Construcciones y Auxiliares de Ferrocariles S.A.” (CAF) grozījumiem, lai nodrošinātu ES finansējuma saņemšanu pilnā apmērā, kā arī līgumslēdzējām pusēm panākt vienotu izpratni par līguma nosacījumiem. Līdz šim sarunas notika dažādos formātos, bet ieinteresētās puses nebija tikušās pie viena saunu galda. Tikšanās laikā Satiksmes ministrija (SM), LDDK, LBAS, AS „Rīgas Vagonu Rūpnīca”, PV un CAF puses guva savstarpēju izpratni par iepirkuma nozīmi tautsaimniecībā un vienojās par nosacījumiem turpmākai līguma parakstīšanas virzībai.

Tāpat sanāksmes dalībnieki vienojās, ka darba grupai saskaņotie grozījumi ir jāiesniedz Satiksmes ministrijai līdz šā gada 28.septembrim, kā arī jāaicina SM un Ministru kabinetu veikt pasākumus, kas garantētu valsts pasūtījumu pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu visā projekta īstenošanas laikā, tajā skaitā pietiekamu finansējumu ar pasažieru pārvadājumiem saistītās dzelzceļa infrastruktūras finansēšanai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas