Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

papildināta (13:45) - Kultūras ministre vēlas uzzināt, pie kā Staņislavskis iemācījies savu aktiermākslas sistēmu

Krievu valodā iznākušais laikraksts Telegraf vēsta par kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes vizīti Maskavā, norādot, ka ministre „savu kultūras programmu” sākusi ar viena no Krievijas slavenākajiem teātriem, A. Čehova vārdā nosauktā Maskavas Mākslas teātra (МХТ им. Чехова), kā arī šī teātra muzeja apmeklēšanu.

Telegraf vēsta, ka Ž. Jaunzemi-Grendi šī apmeklējuma laikā pavadījis Latvijas vēstnieks Krievijā E. Skuja un Rīgas Krievu Drāmas teātra direktors E. Cehovals. Kopumā tikšanās bijusi veltīta Rīgas Krievu Drāmas teātra jubilejas sezonai, un apspriestas viesizrāžu Maskavā un izstādes par Rīgas teātri sarīkošanas Maskavas Mākslas teātra muzejā iespējas.

Jāpiebilst, ka publikācijas par kultūras ministres viesošanos Maskavas Mākslas teātrī un tā muzejā autors, žurnālists Andrejs Šavrejs nedaudz vēlāk savā Facebook profilā ierakstīja sekojošu izteikumu: "Publikācijā neuzrakstīju, ka ministres kundze aktīvi interesējās, pie kā Staņislavskis iemācījies šo diženo Sistēmu?" (В статье не написал, что госпожа министр активно интересовалась, а у кого Станиславский научился этой великой Системеме? – saglabāta oriģinālrakstība.)

Šis jautājums acīmredzami saistīts ar to, ka pasaulslavenās, tā dēvētās Staņislavska aktiermeistarības sistēmas izveidotājs, krievu aktieris, režisors, pedagogs un teātra reformators Konstantīns Staņislavskis (1863-1938) lielāko daļu darba mūža aizvadīja tieši Maskavas Mākslas teātrī, kamdēļ viņam atvēlēta nozīmīga vieta teātra muzejā.

Kultūras ministrija, lūgta komentēt šo gadījumu, atzina, ka "ministres jautājums bija par to, kā šim pasaulslavenajam režisoram izdevās izveidot savu unikālo Staņislavska sistēmu un kas bija šīs metodes pamatā".

(ziņa papildināta ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas