Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

papildināta (19:52) - PVD vēl divos Forevers ražoto produktu paraugos konstatē zirgu gaļu

Gaļas pārstrādes uzņēmuma SIA Forevers ražotās gaļas maizes sastāvā ir konstatēti 14%, bet tējas desas sastāvā - 3,2% zirga gaļas, liecina pēdējie no Genon laboratorijas Lielbritānijā saņemtie uzņēmuma ražotās produkcijas paraugu laboratorisko izmeklējumu rezultāti, informēja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāve Ilze Meistere.

Līdz ar to zirga gaļa konstatēta kopumā trijos šī uzņēmuma ražotajos produktos - gaļas maizē, tējas desā un kupātos -, kuru sastāvā konstatēti 4% zirga gaļas. Vēl četru produktu paraugos ir apstiprināta zirgu DNS klātbūtne, taču zirga gaļa tajos nepārsniedz 1% robežu.

"Laboratorisko izmeklējumu rezultāti vēlreiz apstiprina PVD aizdomas par to, ka Forevers ražošanā ir izmantojis zirga gaļu, par ko liecina arī pavadzīmes, ar kurām uzņēmumam piegādāta zirga gaļa. Par konstatēto PVD ziņos Eiropas Komisijai, un jau tuvākajā laikā tiks lemts par soda piemērošanu Forevers," norādīja Meistere.

Forevers savukārt atkārtoti apgalvo, ka PVD nav nosūtījis izmeklējumiem Lielbritānijā autentiskus uzņēmuma produkcijas paraugus.

Kā ziņots, 27.februārī PVD konstatēja aizdomīgas darbības ar zirga gaļu Forevers. Uzņēmumam izejvielu piegādāja lopkautuve Aibi, piegādāto zirga gaļu uzdodot par liellopu gaļu.

Tikmēr Forevers plāno vērsties tiesā pret PVD, kā arī zinātnisko institūtu Bior, vainojot valsts iestādes uzņēmuma apzinātā nomelnošanā, informēja uzņēmuma pārstāve Anita Lancmane. Viņa sacīja, ka Forevers, iepazīstoties ar PVD saņemto analīžu rezultātiem no Anglijas laboratorijas, uzskata, ka patlaban notiek valsts naudas izšķērdēšana un uzņēmuma nomelnošana.

Uzņēmuma pārstāve Anita Lancmane pirmdien skaidroja, ka uzņēmums jau sācis analīžu apstrīdēšanu administratīvā procesa kārtībā. Saskaņā ar kārtību pagājušajā nedēļā sūdzība iesniegta VPD ģenerāldirektoram Mārim Balodim. Ņemot vērā, ka Balodis, visticamāk, pieņems uzņēmumam nelabvēlīgu lēmumu, uzņēmums varēs vērsties tiesā. VPD vadītājam atbilde jāsniedz mēneša laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas