Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

papildināta (3) - Aiztur kontrabandas organizētājus, tostarp arī Kriminālpolicijas nodaļas vadītāju

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas sadarbībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) apcietinājušas kontrabandas preču glabāšanas organizētāju Daugavpilī, tostarp arī Valsts policijas Kriminālpolicijas nodaļas vadītāju, kurš centies palīdzēt slēpt nozieguma pēdas. Ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis piemērots arī lietā iesaistītajam trešajam dalībniekam - kāda kravu pārvadātāja uzņēmuma darbiniekam, kurš muitas pārbaudes laikā mēģināja iznīcināt lietiskos pierādījumus.

Sākotnēji VID un KNAB darbinieki, veicot muitas pārbaudes kāda kravu pārvadātāja uzņēmuma teritorijā Daugavpilī, atrada lielus kontrabandas cigarešu un alkohola krājumus, kas tikuši rūpīgi slēpti.

Turpinot izmeklēšanas darbības, tiesībsargi aizturēja arī pašu kontrabandas preču glabāšanas organizētāju – uzņēmuma valdes locekli, kurš noziedzīgās aprindās pazīstams ar iesauku "Čigāns". Viņš tika aizturēts tikšanās brīdī ar Valsts policijas Kriminālpolicijas nodaļas vadītāju, kura amata pienākumos bija noziegumu, kas saistīti ar akcīzes preču nelegālo apriti, apkarošana. Pēc izmeklētāju rīcībā esošās informācijas Valsts policijas amatpersona centās palīdzēt noslēpt nozieguma pēdas un pretdarboties nozieguma izmeklēšanai, ziņo VID Sabiedrisko attiecību dienests.

Aizturēšanas laikā pie Valsts policijas darbinieka un viņa dienesta automobilī tika atrasti un izņemti ievērojami skaidras naudas līdzekļi dažādās valūtās kopumā 13 505 latu apmērā, savukārt pie organizētās noziedzības grupas līdera aizturēšanas brīdī tika atrasti un izņemti skaidras naudas līdzekļi dažādās valūtās kopumā 5 540 latu apmērā. 

"Čigānam" piemērots apcietinājums, bet Valsts policijas amatpersona atrodas policijas uzraudzībā, un tai aizliegts ieņemt amatu un kontaktēties ar kriminālprocesā iesaistītajām personām. Muitas pārbaudes laikā izņemtās preces - lietiskie pierādījumi nodoti glabāšanai Nodrošinājuma valsts aģentūrai, bet tiesībsargājošās iestādes vēl lems par aresta uzlikšanu izņemtajiem skaidras naudas līdzekļiem.

"Ja apstiprināsies fakts, ka minētais policijas darbinieks ir iesaistīts ar kontrabandu saistīta nozieguma izdarīšanā, tad šāda situācija ir vērtējama kā pilnīgi nepieņemama, šis konkrētais gadījums nodarīs arī būtisku kaitējumu policijas prestižam," iekšlietu ministra Riharda Kozlovska viedokli Dienai pavēstīja Daiga Holma, ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos. Viņa informēja, ka ministrs vistuvākajā laikā ar Valsts policijas vadību pārrunās faktisko situāciju, kas saistīta ar policijas amatpersonu korupcijas riskiem un policijas kapacitāti šos riskus novērst.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, aizturētais policists, iespējams, ir Valsts policijas Rīgas reģiona Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Viktors Montiks. Savukārt ar iesauku "Čigāns" noteiktās aprindās pazīstams ir Vasilijs Krupeņičs. Ieslodzījuma vietu pārvaldē aģentūrai LETA apstiprināja, ka šāda persona pēdējās nedēļas laikā ir nogādāta Centrālcietumā.

Sākotnēji Daugavpilī esoša kravu pārvadājumu uzņēmuma teritorijā atrastas aptuveni 10 tonnas caurspīdīga šķidruma ar spirta smaku, 308 860 dažādu marku, tai skaitā Winston, Kiss, Prima, Fest, NZ un citu marku, cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām, 20 litri dažādu alkoholisko dzērienu, tai skaitā degvīnu Dovgan, konjaku Armjanskij, dzirkstošo vīnu Spumanti, ar trešo valstu akcīzes nodokļu markām, lielas enerģijas arbalets un divas nelikumīgi glabātas bises ar munīciju.

Papildinātas pēdējās trīs rindkopas- red.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas