Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

papildināta (3) - Jaundžeikars varētu būt aizturēts ar valsts noslēpumu saistīta kriminālprocesa ietvaros

Trešdienas rītā aizturēts bijušais iekšlietu ministrs un Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC). Jaundžeikara aizturēšanu veikuši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki, tomēr pats birojs informāciju plaši nekomentē.

Kā aģentūrai LETA sacīja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, ņemot vērā publiskoto informāciju, KNAB apstiprina kādas bijušās valsts amatpersonas aizturēšanu "tāda kriminālprocesa ietvaros, kas satur valsts noslēpumu un kas atzīts par slepenu".

Līdz ar to plašāku informāciju par iespējamo noziedzīgo nodarījumu un izmeklēšanas virzību KNAB nav tiesīgs izpaust, piebilda KNAB preses pārstāvis.

Uz aģentūras LETA jautājumu, vai lieta ir saistīta ar valsts drošībai svarīgas informācijas noplūdi, Satversmes aizsardzības biroja (SAB) preses sekretāre Baiba Rāta-Saliņa norādīja, ka konkrētā kriminālprocesa virzītājs ir KNAB. SAB neuzskata par iespējamu komentēt citas iestādes virzītu kriminālprocesu, piebilda iestādes pārstāve.

Nekādus komentārus par šo procesu aģentūrai LETA nesniedza arī Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Arī prokuratūra izmeklēšanas interesēs plašākas ziņas par Jaundžeikara aizturēšanu nesniedz. Prokuratūras preses pārstāve Laura Pakalne aģentūrai LETA vien apliecināja, ka aizturētais ir Jaundžeikars, un prokuratūra šajā lietā veic uzraudzību. 

Trešdien notika grāmatas Cits ķēķis: zem likumīgā "jumta" prezentācija, kuras laikā viens no tās autoriem Lato Lapsa izteica pieļāvumu, ka Jaundžeikara aizturēšana varētu būt saistīta ar grāmatas iznākšanu vai arī tā ir absolūta sakritība. Lapsa atzīmēja, ka nereti KNAB, jūtot kādas nepatikšanas, pielieto "universālu metodi" - aiztur kādu amatpersonu. Tas esot pierādījies vairākkārt.

LPP/LC partijas biedrs Vjačeslavs Stepaņenko aģentūrai LETA atzina, ka ir dzirdējis informāciju par Jaundžeikara iespējamu aizturēšanu - to viņam stāstījuši cilvēki, kuriem viņš uzticoties. Paša Jaundžeikara telefons bija izslēgts.

Zemnieku saimniecībā Kalnbudes, kas pieder Jaundžeikaram, aģentūrai LETA atbildēja kāda sieviete, norādot, ka "viņam esot slikti ar veselību" un nekādu informāciju nesniegšot. Informāciju, ka Jaundžeikars būtu aizturēts, sieviete ne apstiprināja, ne noliedza.

Jaundžeikars bijis AS Limbažu piens valdes priekšsēdētājs, vadījis Latvijas Piensaimnieku centrālo savienību.

Politisko karjeru sācis 2001.gadā, kandidējot Limbažu rajona Vidrižu pagasta padomes vēlēšanās no saraksta Mēs - pagastam, bet 2002.gadā startēja 8.Saeimas vēlēšanās no Latvijas Pirmās partijas saraksta.

2004.gadā tika ievēlēts par Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās komisijas priekšsēdētāju. 2005.gadā iecelts iekšlietu ministra amatā Aigara Kalvīša (TP) valdībā.

2006.gadā Jaundžeikars iecelts par Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāju.

(papildināts ar 6.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas