Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

papildināts (18:15) - Ādažu bāzē aiztur Krievijas pilsoņus ar skrejlapām un Krievijas karogu

Ādažu militārajā bāzē šodien nelikumīgi iekļuvuši divi Krievijas pilsoņi, kuri aizturēti un pie kuriem atrasts Krievijas karogs un skrejlapas angļu valodā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrija.

Šodien ap plkst.11.40 Ādažu bāzes apsardze, kuru nodrošina Zemessardzes personālsastāvs, aizturēja divas personas, kuras uz neilgu laiku bija nesakcionēti iekļuvušas bāzes teritorijā.

Personas aizturētas ierindas laukumā netālu no vietas, kur tās ar kāpņu palīdzību bija pārlēkušas bāzes žogam, lai nesakcionēti iekļūtu bāzes teritorijā. Pie viņiem atrasts miniatūrs Krievijas karogs un skrejlapas angļu valodā. Bāzē šīs personas paspējušas uzkavēties neilgu laiku, tāpēc neesot paspējušas izmantot skrejlapas savu nolūku īstenošanai.

Aizturētās personas nodotas tiesībsargājošo iestāžu rīcībā. Pagaidām nav skaidrs, kāda atbildība šiem cilvēkiem draud.

Drošības policijā aģentūrai LETA apstiprināja, ka tā šobrīd ir iesaistīta notikušā incidenta apstākļu noskaidrošanā, taču no plašākiem komentāriem pagaidām atturas, tostarp netiek atklāts, kur šobrīd atrodas abi pārkāpēji.

Ādažu pašvaldības policijas priekšnieks Oskars Feldmanis aģentūrai LETA pastāstīja, ka pašvaldības policija bija saņēmusi izsaukumu uz Ādažu bāzi, taču tas tika atsaukts.

Likums paredz, ka personu var aizturēt uz 48 stundām. Krimināllikumā nav paredzēta atbildība par nesankcionētu iekļūšanu militārajos objektos, savukārt Administratīvo pārkāpumu kodekss par patvaļīgu iekļūšanu militārajos objektos vai militārās policijas apsargājamās teritorijās paredz brīdinājumu vai naudas sodu līdz 70 eiro.

Aizsardzības ministrija komentārus par notikušo pašlaik nesniedz. Informācijā skops ir arī pašreizējais aizsardzības ministrs, jaunievēlētais Valsts prezidents Raimonds Vējonis. "Kamēr tiek noskaidroti incidenta apstākļi un nav pieejama plašāka informācija par šo notikumu, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis no komentāriem šobrīd atturas," aģentūrai LETA teica viņa padomniece Aija Jakubovska.

Ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas