Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

papildināts (18:27) - Divi mikrorajonu lielveikali atzīti par bīstamiem; Maximu un Rimi slēdz

Pēc Rīgas pilsētas būvvaldes rīkotājām pārbaudēm sabiedriskas nozīmes ēkās, būvuzņēmuma SIA Re&Re objektos, Rīgas veikalos Maxima, Rimi, Supernetto, divos no tiem tika konstatēts iespējams konstrukciju nestspējas apdraudējums - Rimi veikalā, A. Deglava ielā 110,  un Maxima veikalā Lubānas ielā 117, tirdzniecības centrā Sahara, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Veicot ekspluatācijā nodoto lielveikalu Maxima vizuālu apsekošanu, būvvalde ir konstatējusi, ka tirdzniecības centra Sahara, Rīgā, Lubānas ielā 117, kurā atrodas lielveikals Maxima, nesošajās konstrukcijās visos tā stāvos ir novērojama caurejoša plaisa, kuras platums vietām sasniedz 2 līdz 3 centimetrus. Būvvalde ir informējusi minētā tirdzniecības centra īpašnieku par vizuālās apsekošanas laikā konstatēto, kā arī uzdevusi nekavējoties veikt tirdzniecības centra nesošo konstrukciju tehnisko apsekošanu, lai noskaidrotu plaisu rašanās iemeslus un to iespējamo ietekmi uz ēkas noturību un drošību.

Tirdzniecības centra Sahara ēkas īpašnieces SIA MRE valdes loceklis Gints Dzelme portālam Nozare.lv uzsvēris, ka ēkā nav izveidojusies bīstama plaisa un publiskajā telpā izplatītā informācija par to ir nekorekta. Kā atzinis uzņēmuma nolīgtais inženieris, runa ir par deformācijas šuvi, kas tieši novēršot plaisu rašanos, ēkai dabiski "staigājot". Dzelme piebilda, ka nav būvnieks un nevar precīzi izskaidrot šīs šuves nozīmi, bet uzsvēra, ka ēka ir droša un nerada draudus cilvēkiem.  

Veicot ekspluatācijā nodoto Rimi lielveikalu vizuālu apsekošanu, būvvalde ir konstatējusi, ka vizuāli ir novērojama lielveikala Rimi, Rīgā, Augusta Deglava ielā 110, jumta konstrukciju (siju) izliece, vietām novērojami jumta ieseguma bojājumi (t.sk. korozija), kā arī plaisas lielveikala ārsienās. Būvvalde ir informējusi minētā lielveikala īpašnieku par vizuālās apsekošanas laikā konstatēto, kā arī uzdevusi nekavējoties veikt lielveikala ēkas tehnisko apsekošanu, lai noskaidrotu tās konstrukciju noturību un drošību.

Maxima Latvija komunikācijas vadītājs Jānis Beseris portālam Diena.lv sacīja, ka Maxima veikals tirdzniecības centrā Sahara tiek slēgts līdz tālākai apstākļu novērtēšanai. Uz tirdzniecības vietu ceļā jau devušies eksperti. "Visu drošības labad veikals būs ciet," bilda Beseris.

Arī Rimi slēdz savu veikalu Deglava ielā 110 SIA Wenden Baltika piederošajā tirdzniecības centrā līdz tālākai apstākļu noskaidrošanai. Līdz šim brīdim ne SIA Rimi Latvia, ne SIA Wenden Baltika nav saņēmuši nekādu informāciju no Rīgas domes un būvvaldes, portālu Diena.lv informēja Rimi mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Ciemīte-Kupre.

Būvvaldei nav piešķirtas tiesības apturēt ēku ekspluatāciju. Par ēku ekspluatācijas pieļaujamību un cilvēku drošu uzturēšanos tajās atbild minēto ēku īpašnieki. Tādējādi pirms apmeklētāju ielaišanas ēkās to īpašniekiem jānovērtē ēku tehniskais stāvoklis un jāapzinās visi ar drošību saistītie riski.

Pēc Rīgas domes priekšsēdētāja uzdevuma līdz šim brīdim Rīgas pilsētas Būvvalde ir veikusi dokumentācijas un vizuālo pārbaudi 61 veikalā Maxima, 14 būvuzņēmuma SIA Re&Re objektos, 58 veikalos Rimi un Supernetto, 48 sabiedriski nozīmīgās ēkās, kurām būvatļaujas bija izsniegtas 2013.gadā, 61 sabiedriski nozīmīgā ēkā, kam būvatļaujas tika izsniegtas 2012.gadā. Sešos objektos būvdarbi ir tikuši apturēti, no tiem divos objektos ir novērsti konstatētie trūkumi un būvdarbi ir atsākti. Savukārt piecos objektos ir konstatēta patvaļīga ekspluatācija.

(Ar jaunāko informāciju papildināta 3.rindkopa.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas