Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

papildināts (20:50) - Aptauju rezultāti pie iecirkņiem pārsteidzoši: Līdere Vienotība, iekļūst arī Ždanokas partija

Tirgus un socioloģisko pētījumu aģentūras _Lavijas Fakti _veiktās aptaujas pie vēlēšanu iecirkņiem atklāj negaidītus sestdien, 24. maijā, notikušo Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātus, vēsta Latvijas Televīzijas vēlēšanu speciālizlaidums.

Dati liecina, ka Vienotība šajās vēlēšanās ieguvusi 31,24% vēlētāju atbalstu, Saskaņai - 13,13%, Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK – 11,74% un Zaļo un zemnieku savienība – 6,23%.

Kā pēdējā 5% barjeru pārvarējusi līdzšinējās eiroparlamentārietes Tatjanas Ždanokas Latvijas Krievu savienība, iegūstot 5,52% vēlētāju atbalstu.

Pārējie politiskie spēki saskaņā ar aptaujas datiem 5% barjeru nav pārvarējuši.

Par Alternative balsoja 3%, par partiju Latvijas attīstībai, kuras līderis ir Andrejs Žagars, - 2,4%, par Latvijas Reģionu apvienību - 1,8%, par Alfrēda Rubika sociālistu partiju - 1,4%, par Latvijas Sociāldemokrātu partiju un par Kristīgi demokrātisko savienību - 0,5%,  par partiju Latvijas atdzimšanai - 0,3%, par Suverenitāti - 0,2%, par Par prezidentālo republiku - 0,1%.

Aģentūra LETA vēsta, ka, ja EP vēlēšanu rezultāti atbilstu aptaujas rezultātu datiem, Vienotība iegūtu 4 vietas, bet pārējie četri tuvākie sekotāji - pa vienai. Vienlaikus Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvis Ritvars Eglājs iepriekš Latvijas Radio skaidrojis, ka EP vēlēšanās piecu procentu barjera pārvarēšana vēl nenozīmē iekļūšanu eirparlamentā, jo vietas ir tikai astoņas un tās dalot var gadīties, ka ar pieciem vai nedaudz vairāk procentiem nepietiks mandāta iegūšanai.

Kopumā uz vietām EP pretendēja 14 partiju saraksti. 

Jau ziņots, ka EP vēlēšanās Latvijā līdz plkst.16 nobalsojuši 348 516 iedzīvotāji jeb 23,67% no balsstiesīgo skaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati. Tagad iecirkņu durvis jau slēgtas, dati par aktivitāti vēl tiek apkopoti.

Oficiālie vēlēšanu rezultāti būs zināmi tikai svētdien naktī. 

(Pievienota no 5. līdz 7. rindkopai.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas