Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināts (22:45)- Dombrovskis: Traģēdija Zolitūdē jāizmeklē daudz operatīvāk par Rīgas pils ugunsgrēku

Traģēdija Zolitūdē, kur sabrūkot veikala jumtam dzīvību zaudējuši vairāk nekā pussimts cilvēku, ir jāizmeklē daudz operatīvāk nekā tas izdevies Rīgas pils ugunsgrēka gadījumā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Panorāma sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

"Šeit būs jāstrādā daudz operatīvāk. Tomēr ir atšķirība, Rīgas pilī neviens negāja bojā. Situācija ir daudz smagāka," teica premjers, kurš vairākkārt uzsvēra, ka nelaimes cēloņi maksimāli ātri jānoskaidro, jāsauc pie atbildības vainīgie un jānovērš šādu situāciju atkārtošanās. "Ir jāizvērtē, kas ir novedis pie šīs traģēdijas, jāsauc pie atbildības vainīgās personas un vienlaicīgi jāveic pasākumu, lai novērstu šādu situāciju atkārtošanos."

Dombrovskis minēja, ka piektdien valdības sēdē ēkas īpašnieki, būvnieki skaidrojuši, ka viss atbilstot normatīviem, taču ēka ir sabrukusi, kas nozīmē, ka kļūda ir bijusi.

"Šī ir smaga diena visai Latvijai. Izsaku līdzjūtību visiem Zolitūdes traģēdijā cietušajiem," uzsvēra valdības vadītājs.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija) piektdienas vakarā LTV diskusijā atzina, ka izmeklēšanas rezultāti netiks sasniegti nedēļas laikā. Vienlaikus viņš pauda cerību, ka par rezultātiem varēs runāt nākamā gada pavasarī.

(Pievienota pēdējā rindkopa.) 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas