Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par 330 000 eiro plāno īstenot vairākas kampaņas Covid-19 izplatības un emocionālās spriedzes mazināšanai

Valsts plāno veltīt 330 000 eiro, lai īstenotu septiņas kampaņas Covid-19 izplatības mazināšanai, tostarp emocionālās spriedzes mazināšanai un aktīva dzīvesveida veicināšanai.

Otrdien valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē tiks skatīts informatīvais ziņojums par Covid -19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo integrētās komunikācijas kampaņu īstenošanu 2021.gadā.

Ziņojumā teikts, ka līdzšinējo pieeju Covid-19 krīzes risināšanā valdības un valsts pārvaldes komunikācijā nepieciešams papildināt ar integrētās komunikācijas iniciatīvām, kas fokusētas uz to, lai iedzīvotājiem būtu nepieciešamā izpratne, apstākļi un atbalsts epidemioloģiski droša uzvedības modeļa īstenošanai ilgtermiņā. Ar kampaņu iecerēts spēkā esošos drošības pasākumus un ierobežojumus komunicēt kā skaidri saprotamus, viegli uztveramus un emocionāli saistošus uzvedības modeļus.

Integrētās komunikācijas kampaņu mērķis ir ne tikai veicināt Covid-19 izplatības samazināšanos, veicinot droša uzvedības modeļa nostiprināšanos iedzīvotāju sadzīvē ilgtermiņā, bet arī mazināt emocionālo spriedzi sabiedrībā, veicināt iedzīvotāju psiholoģisko noturību un pieejamā atbalsta instrumentu izmantošanu.

Ar integrēto kampaņu iecerēts veicināt veselīgu, aktīvu un sabalansētu dzīves veidu atbilstoši epidemioloģiski vēlamajiem uzvedības modeļiem.

Aktīva un veselīga dzīves veida veicinošu aktivitāšu popularizēšanā plānots izmantot informatīvas kampaņas, reklāmas kampaņas un aktivitātes mērķauditorijām atbilstošos informācijas kanālos, kā arī iesaistīt sadarbības partnerus.

Integrētās kampaņas ietvaros iecerēts īstenot valsts mēroga kampaņa Gribu vasaru!, kuras īstenošanai plānots novirzīt 70 000 eiro.

Kampaņai epidemioloģiskās drošības veicināšanai darba vietās plānots piešķirt 50 000 eiro, sociālā dizaina elementu izstrādei un ieviešanas veicināšanas kampaņai - 50 000 eiro, ar socializēšanos saistīto risku mazināšanas komunikācijas aktivitātēm - 20 000 eiro, mazākumtautību iedzīvotāju informēšanas aktivitātēm - 50 000 eiro, mediju un sabiedrisko attiecību ilgtermiņa iepirkumam - 40 000 eiro, bet reklāmas aģentūras ilgtermiņa atbalstam - 40 000 eiro.

Aktīvu un veselīgu dzīvesveidu veicinošas komunikācijas kampaņai un aktivitātēm paredzēts novirzīt 30 000 eiro, bet iedzīvotāju emocionālo veselību veicinošas komunikācijas kampaņai un aktivitātēm - 30 000 eiro.

Augstāk minēto integrēto komunikācijas kampaņu īstenošanu Valsts kanceleja plāno sākt martā un to intensitāti, kā arī saturisko fokusu pielāgot aktuālajai epidemioloģiskajai situācijai un prognozēm par tās attīstību.

Kampaņas Gribu vasaru! pamatā tiks ņemts Valsts kancelejas sarunu procedūras ceļā veikts iepirkums, pielāgojot tās saturu aktuālajām komunikācijas vajadzībām un izvēršot to par nacionāla līmeņa komunikācijas kampaņu, kā rezultātā iepriekš veiktajā sarunu procedūrās izvirzītās prasības nemainīsies un attiecīgi cita iepirkuma procedūra nebūs nepieciešama.

Precizēta ziņa. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas