Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Par drosmi baznīcas dzēšanā apbalvos četrus ugunsdzēsējus

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) apbalvos četrus ugunsdzēsējus, kuru drosmīgā rīcība palīdzēja veiksmīgi nodzēst paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku baznīcā Piņķos.

25. septembrī plkst. 17.18 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Rīgas ielu Piņķos, kur ar atklātu liesmu dega baznīcas tornis.

Dzēšanu apgrūtināja diezgan lielais vējš, kas veicināja liesmu izplatīšanos. Līdztekus ugunsgrēka dzēšanas darbiem glābēji centās maksimāli pasargāt no ūdens baznīcā esošās ērģeles, kā arī iznesa no telpām citas materiālās vērtības. Pēc vairāk nekā astoņu stundu ilga darba ugunsdzēsējiem izdevās šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku likvidēt.  

Otrdien četrām VUGD amatpersonām – Rīgas reģiona pārvaldes Dienesta nodaļas operatīvā dežuranta vietniekam kapteinim Mihailam Tutuškinam, Rīgas reģiona pārvaldes 5. daļas vada komandierim leitnantam Aigaram Dakšam, nodaļas komandierim seržantam Artūram Apšam un ugunsdzēsējam glābējam kaprālim Arnim Mičulim par ieguldīto darbu sekmīgā ugunsgrēka nodzēšanā Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags pasniegs pateicības rakstu, savukārt VUGD priekšnieks ģenerālis Oskars Āboliņš par drosmīgu, varonīgu un augsti profesionālu rīcību, veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus un glābjot materiālās vērtības, apbalvos ar VUGD medaļu Par drosmi

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas