Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Par ģimenes definīcijas referendumu pirmajā mēnesī internetā parakstījušies nepilni 2000 cilvēku

Par "Latvijas vīru biedrības" atkārtoti sākto parakstu vākšanu par ģimenes definīcijas referenduma ierosināšanu gandrīz mēneša laikā portālā "latvija.lv" parakstījušies 1775 cilvēki.

Vēl gan paraksti tiek vākti arī parakstīšanās vietās klātienē.

Nepieciešamais parakstu skaits, kas jāsavāc gada laikā, lai Satversmes grozījumu projektu varētu iesniegt izskatīšanai parlamentā, ir 154 868, kas ir ne mazāk kā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita. Ja tas tiktu iesniegts un Saeima to pieņemtu, tad referendums nebūtu jārīko.

3.augustā tika sākta atkārtota parakstu vākšanu par piedāvātajiem grozījumiem Satversmes 110.pantā paredz noteikt, ka valsts aizsargā un atbalsta laulību - savienību starp vīrieti un sievieti - un ģimeni, kuras pamatā ir laulība, asinsradniecība vai adopcija, kā arī valsts aizsargā bērna tiesības, tostarp arī tiesības augt ģimenē, kuras pamats ir māte sieviete un tēvs vīrietis.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāve Laura Krastiņa, atkārtotā parakstu vākšana ilgs līdz 2023.gada 2.augustam.

Iepriekš par likumprojekts paraksti arī tika vākti gadu, negūstot pietiekamu atbalstu - par to parakstījās 58 222 vēlētāji nepieciešamo 154 868 vietā. No savāktajiem apliecinājumiem ap 57 000 parakstu tika savākti elektroniski un gandrīz 1000 paraksti bija savākti parakstu vākšanas vietās klātienē.

Parakstīties par CVK reģistrētām iniciatīvām vēlētāji var elektroniski portālā "latvija.lv" vai klātienē, apliecinot parakstu dzīvesvietas deklarēšanas vietā pašvaldībā, bāriņtiesā, kura veic notariālas darbības, novadā pie pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāja vai pie zvērināta notāra.

Parakstīties par iniciatīvām iespējams arī ārvalstīs Latvijas pārstāvniecībās pie konsulārajām amatpersonām, kuras ir tiesīgas veikt notariālās funkcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas