Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par iekārojamāko darba devēju pērn atzīts LMT

Personāla atlases kompānijas SIA WorkingDay Latvia ikgadējā pētījumā par iekārotāko darba devēju atzīts Latvijas Mobilais telefons, liecina pētījuma rezultāti.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji, iekārojamāko darba devēju saraksta sākumā atrodas arī telekomunikāciju uzņēmums Lattelecom un Swedbank.

Tālākajās vietās seko Air Baltic Corporation jeb lidsabiedrība airBaltic, Accenture Latvijas filiāle, Latvijas Valsts meži, Circle K Latvia (Statoil), Latvijas gāze, vairāku gadu topa līderis Latvenergo, bet desmit iekārojamāko darba devēju topu noslēdz Latvijas Banka.

Kā skaidro WorkingDay Latvia pārstāvis Māris Silinieks, šī gada tops parādot, ka darba devēja tēlu var ietekmēt jebkura informācija, kas saistībā ar to parādās publiskajā telpā, tostarp arī konkurentu aktivitātes.

Silinieks skaidro, ka uzņēmuma Latvenergo, kas četrus gadus topā ieņēma godpilno pirmo vietu, nokrišana uz devīto vietu varētu būt saistīts ar jauna elektroenerģijas tirgotāja ienākšanu tirgū.

"Par Latvenergo daudzi nobalso stabilitātes dēļ, ko piedāvā uzņēmums, bet, redzot liela konkurenta ienākšanu tirgū, šis arguments tiek apdraudēts. Tik strauja lejupslīde nebūt nenozīmē, ka Latvenergo ir kļuvis sliktāks darba devējs. Drīzāk tas ir signāls uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciālistiem," atzīmē Silinieks.

Pētījumā piedalījās 1588 respondenti, kuriem tika jautāts - kuri viņiem ir svarīgākie motivējošie kritēriji, izvēloties darba devēju, un kā šie kritēriji tiek īstenoti uzņēmumā, par kuru viņi balso. Izvērtējot pētījumā savāktos datus, var gūt daudz noderīgas informācijas par uzņēmuma tēlu darba tirgū un ne tikai - potenciālais uzņēmuma darbinieks var būt arī potenciālais uzņēmuma klients. Darba devēja un uzņēmuma tēls ir cieši saistīti un viens otru ietekmē, uzsver Silinieks.

Pētījums "Iekārotākais darba devējs" tiek veikts desmito gadu, un to plānots veikt arī turpmāk.

Top komentāri

Pats sev vergs
P
Pakalpiņu klubiņu tops
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas