Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 26. maijs
Varis, Eduards, Edvards, Edvarts

Par Jūrmalas mēru ievēlēts Gatis Truksnis

Jūrmalas dome ceturtdien no amata atbrīvoja līdzšinējo pilsētas mēru Romualdu Ražuku ("Pilsoniskā savienība"), Dienai.lv apstiprināja Jūrmalas domes pārstāve Baiba Gailīte. Vēlāk par jauno Jūrmalas mēru tika ievēlēts bijušais pilsētas izpilddirektors Gatis Truksnis (LPP/LC, LZS, KDS).

Ražuks par Truksni: Kārdinājumu būs daudz, intereses lielas un pretrunas saglabāsies

Par Trukšņa iecelšanu amatā nobalsoja astoņi deputāti. Opozīcijas izvirzītais līdzšinējais mērs R.Ražuks saņēma septiņas balsis.

Identisks balsu sadalījums bija arī iepriekšējā balsojumā, kurā lēma par R.Ražuka atbrīvošanu no amata. Astoņi deputāti bija par, bet septiņi - pret.

Tādējādi Jūrmalā gada laikā jau otro reizi tika gāzts pilsētas mērs - pēc pašvaldību vēlēšanām 2009.gada vasarā šo amatu ieņēma Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas"), kuru gāza šogad maijā, kad par jauno mēru ievēlēja Ražuku.

Ražuks Jūrmalas mēra amatā noturējās nedaudz vairāk par 100 dienām.

Ceturtdien plkst.22 tika izsludināta nākamā domes sēde par jaunu Jūrmalas mēra ievēlēšanu. B.Gailīte neminēja iespējamo mēra kandidātu, bet iepriekš bija izskanējis, ka šo amatu varētu ieņemt pašreizējais vicemērs Māris Dzenītis, bijušais domes izpilddirektors Gatis Truksnis (LPP/LC) vai deputāte Larisa Loskutova (SC).

Neoficiāla informācija liecināja, ka lielākas izredzes kļūt par nākamo Jūrmalas mēru ir G.Truksnim.

Jaunā koalīcija, kura nobalsoja par R.Ražuka noņemšanu no Jūrmalas mēra amata, ir īslaicīga, uzskata opozīcijā palikušais domnieks Aigars Tampe (TB/LNNK), pieļaujot, ka negatīvais fons, kāds ir radīts par pašvaldību, var tuvināt domi tās atlaišanai, jo tai tiks pievērsta pastiprināta uzmanība un tad var atklāties arī pārkāpumi pašvaldības darbā.

«Līdz ar Raimonda Munkevica atgriešanos domē tiek radīta un demonstrēta nestabilitāte,» Dienai.lv teica A.Tampe, uzskatot, ka tas nodara kaitējumu kūrortpilsētas prestižam.

Savukārt R.Munkevics (Jūrmala – mūsu mājas) notiekošo novērtēja kā demokrātisku procesu un paredz, ka nākamais mērs varētu nostrādāt līdz sasaukuma beigām. Viņš arī neredz iemeslu domes atlaišanai, jo «deputāti kļūs gudrāki». Tiesa, viņš skaidri neatbildēja, vai tas jāuztver kā gatavība godīgi pildīt savus pienākumus, lēmumu pieņemšanā neīstenojot kādas savas intereses. R.Munkevics, kurš ir apsūdzēts par kukuļdošanu, nevēlējās dot nekādus solījumus, «jo es neesmu koalīcijas vadītājs».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZIŅA


GATIS TRUKSNIS

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 1969.gadā dzimušais Truksnis mācījies Jelgavas 1.vidusskolā, Jelgavas Mūzikas skolā. Beidzis Latvijas Universitātes (LU) Svešvalodu fakultāti, specializējies angļu valodā un literatūrā. Vēlāk LU Juridiskajā fakultātē neklātienē ieguvis bakalaura grādu tiesību zinātnēs.

No 1990.gada līdz 1992.gadam Truksnis bijis SIA "Alternative" projektu direktors, no 1993.gada līdz 1998.gadam - SIA "Akkura" prezidents, no 1998.gada - Rīgas domes Finanšu departamenta iepirkumu speciālists.

Truksnis strādājis Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā par juristu, pildījis arī pašvaldības SIA "Jūrmalas siltums" valdes locekļa pienākumus.

No 2004.gada līdz 2009.gadam Truksnis bija Jūrmalas pilsētas izpilddirektors.

Kopš 1999.gada Truksnis ir Jelgavas "Rotary" kluba biedrs, no 2000. līdz 2002.gadam bijis kluba sekretārs.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas