Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Par katru latu saņems 1,42 eiro

Iestājoties eirozonā, pārejai no latiem uz eiro no nākamā gada 1.janvāra tiks izmantots Latvijas Bankas vēl 2005.gadā fiksētais kurss. Lata kurss attiecībā pret eiro - 0.702804 - apstiprināts kā neatsaucami fiksēts pārejas kurss, portālam Diena.lv apstiprina Latvijas Bankas preses sekretārs Mārtiņš Grāvītis.

Tādējādi par katru latu tiks saņemti 1,42 eiro.Pievienojoties Eiropas Savienībai 2004.gadā, Latvija, tāpat kā citas jaunās dalībvalstis, kļuva par Ekonomikas un monetārās savienības (EMS) dalībnieci ar atliktu pilntiesīgu dalību līdz brīdim, kad izpildīti Māstrihtas kritēriji. 2013.gada pavasarī Eiropas Komisijas un Eiropas Centrālās bankas Konverģences ziņojumi par Māstrihtas kritēriju izpildi Latvijā bija pozitīvi, un tam sekojusi Latvijas atliktās dalības EMS atcelšana.Lata vairāk nekā 8 gadus ilgā piesaiste eiro spējusi demonstrēt gan tās piemērotību tautsaimniecībai, gan noturību - lats bijis nemainīgi piesaistīts eiro kopš 2005.gada janvāra atbilstoši valdības eiro ieviešanas stratēģijai, norāda M.Grāvītis.Lata piesaistes kurss - 0,702804 - ir labi zināms finanšu tirgiem un plašam naudas lietotāju lokam. Latvijas Banka uzskata, ka lata pārejas kursa neatgriezeniska fiksēšana šajā līmenī turpmākajos mēnešos palielinās atbalstu pārejai uz eiro Latvijā. Tā būs vienkārša un caurspīdīga latu apmaiņa pret eiro pēc 2013. gada 9.jūlijā neatsaucami apstiprinātā kursa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas