Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par ko notiesāja Ivanovu

Dažādi krimināli notikumi ar 1958. gadā dzimušā Igora Ivanova vārdu ir saistīti jau kopš 90. gadiem – viņš pieminēts gan saistībā ar trīs uzņēmēju slepkavībām, kuri kopā ar viņu bija veidojuši tagadējo tirdzniecības centru Mols, gan saistībā ar alkohola nozares uzņēmēju Daiņa Peimaņa (Latvijas balzama prezidenta) un Arņa Šķestera nogalināšanu, gan Valsts ieņēmumu dienesta augsta ranga darbinieka Vladislava Liscova nošaušanu.

Tomēr līdz pat 2008. gadam uzņēmējs ar padomju laika milicijas darbinieka pieredzi, kurš pēdējos gados bija darbojies galvenokārt nekustamo īpašumu jomā un cita starpā kļuvis arī par Arēnas Rīga īpašnieku, varēja apgalvot, ka "nekāda kriminālā vajāšana pret mani nav bijusi un nav" un ka, "ja viss, kas par mani publicēts, būtu patiesība, neviena no lielajām bankām mani nelaistu pār slieksni".

Tas vienā mirklī mainījās, kad 2008. gada 7. janvārī pie uzņēmēja mājas Baltezerā tika nošauta viņa dzīvesbiedre Ella Ivanova. Pēc slepkavības tika aizturēti pieci vīrieši, arī pats Ivanovs. Tobrīd Rīgas kriminālpolicijas, tagad visas Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis paziņoja – viņam "liekoties", ka aizturētie varētu būt saistīti "ar visām skaļajām slepkavībām" pēdējos gados. Šie vārdi gan apstiprinājumu neguva, un Ivanovs tika apsūdzēts "tikai" par kūdīšanu uz savas sievas noslepkavošanu, jo viņa, abiem laulātajiem gatavojoties šķirties, pēc sava "drauga" producenta Ojāra Grasmaņa ierosinājuma esot prasījusi lielāku kopējās mantas daļu šķiršanās gadījumā, ko vīrs neesot vēlējies pieļaut.

Versijai bija arī savi trūkumi, taču no četriem apsūdzētajiem tiesa trīs – tostarp Ivanovu – atzina par vainīgiem, bet ceturto attaisnoja. Sakarā ar sarežģītajām pārsūdzībām un nolēmumiem galīgais spriedums krimināllietā vēl nav uzskatāms par stājušos likumīgā spēkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas