Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Par krāpniecību iepirkumos aiztur divas VUGD amatpersonas un divas civilpersonas

Aizdomās par krāpšanu personu grupā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu šonedēļ aizturētas divas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas, kā arī divas civilpersonas, portālu Diena.lv informēja Iekšējās drošības biroja (IDB) priekšnieka palīdze Diāna Petersa.

Personas tiek turētas aizdomās par krāpnieciskām darbībām VUGD iepirkumu jomā. Ir sākts kriminālprocess.

VUGD amatpersonām piemērots aizdomās turētās personas statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums ieņemt noteiktu amatu. Privātpersonām šajā kriminālprocesā ir personas, pret kuru uzsākts kriminālprocess, statuss.

Iekšējās drošības birojs turpina pirmstiesas izmeklēšanu.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

IDB ir iekšlietu ministra pārraudzībā esoša tiesībsargājoša iestāde, kuras funkcijas ir atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījušas Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu (izņemot Drošības policiju) amatpersonas un darbinieki. Tāpat birojs izmeklē ar vardarbību saistītus noziedzīgus nodarījumus, kurus, pildot dienesta pienākumus, izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm ieslodzījuma vietās, Ostas policijas, kā arī pašvaldības policijas darbinieki.

Top komentāri

oskars
o
liekas ka saja valsti visas , vai gandriz visas amatpersonas ir zagli , vai potencionalie zagli un viss atkarajas tikai no kukulu lieluma . Sausmigi ...
miljonus nezog, tos aizņemas
m
Rubesa tikko atkal apzagās Rail Baltic un kas? Šoreiz par nieka 130000 eiro. Iepriekš bija pusmiljons. Kabatas nauda. Cita lidojuma putns, tādus ciet neņems nekad. Tāpat kā visus OIK blēžus. Sīkmaņus? Lūdzu!
Labais
L
VALSTS IEPIRKUMOS VISU 27 LATVIJAS,,NEATKARĪBAS,, GADOS IR SAUCĀMI PIE KRIMINĀLATBILDĪBAS ABSOLŪTI VISAS VALSTS AMATPERSONAS,SAKOT AR MAFIOZI ŠLESERU(ŠĶEMBU IEPIRKUMI IGAUNIJĀ,AMERIKS UN T.T. JAUNAKO LAIKU VĒSTURĒ KARA TEHNIKAS GRABAŽU IEPIRKUMI ĀRZEMĒS........
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas