Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Par piesavināšanos nelielā apjomā aizturēts VUGD priekšnieka vietnieks

Iekšlietu ministrijas Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis divas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas. Aizturētais esot VUGD priekšnieka vietnieks pulkvedis Ints Sēlis un vecākā inspektore, kuras vārdu izmeklējošās iestādes neatklāj, liecina Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija.

Sēlis esot aizturēts darbavietā Rīgā, VUGD Centrālās vadības ēkā Maskavas ielā. Aizturēšanas iemeslu IDB neatklāj, taču neoficiāla informācija liecina, ka runa, visticamāk, ir par dienesta automašīnai paredzētās degvielas neatbilstīgu izlietojumu.

IeM Iekšējās drošības biroja priekšnieka palīdze Diāna Petersa apliecināja, ka birojs aizturējis VUGD priekšnieka vietnieku Intu Sēli. Viņam piemērots aizdomās turētās personas statuss. Viņš tiek turēts aizdomās par piesavināšanos nelielā apmērā un dienesta viltojumu. Piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti līdzekļi, to skaitā aizliegums pildīt amatu. Pret otru aizturēto amatpersonu - vecāko inspektoru - sākts kriminālprocess.

Tā kā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, IDB sīkāku informāciju nesniedz.

VUGD pārstāve Inta Palkavniece raidījumam Panorāma arī atzinusi, ka VUGD ir informēts par pirmstiesas izmeklēšanu, kurā ir iesaistītas divas dienesta amatpersonas.

“Varam apliecināt, ka dienests, novērojot jebkādus pretlikumīgus nodarījumus, nekavējoties sniedz informāciju izmeklējošām iestādēm un sadarbojas, lai pēc iespējas ātrāk noskaidrotu un izskaustu jebkāda veida gadījumus. Kas attiecas uz divām dienesta amatpersonām, kas iesaistītas pirmstiesas izmeklēšanas procesā, šobrīd abas personas ir atstādinātas no dienesta pienākumu pildīšanas,” sacīja Palkavniece.

Sēlis ir viens no trim VUGD priekšnieka  Oskara Āboliņa vietniekiem. Pulkveža pārraudzībā ir trīs lielas struktūras - Operatīvās vadības pārvalde, Iepirkumu un nodrošinājuma pārvalde, kā arī Tehniskā dienesta pārvalde.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka pirms desmit gadiem Sēli, tolaik Zemgales reģiona brigādes komandieri, disciplināri sodīja par dienesta tehnikas izmantošanu darbos pie privātpersonas. Savukārt 2013. gadā Ordeņa kapituls Sēli apbalvoja ar Viestura ordeni par priekšzīmīgu un augsti profesionālu dienestu, lielo personīgo ieguldījumu VUGD attīstībā un tā prestiža celšanā. Ar Sēli ceturtdien Latvijas Televīzijai sazināties neizdevās.

Top komentāri

Moins
M
Bet cik aš 2 un cūka un gudmens ir nozaguši?Un Ļimončiks,petuhs,krītštopkrāns,kazjols,un visa šī dzīvnieku pasaule kas te šeptējas kopš 90 gadiem?
neko nesaprotu
n
Pirms 10 gadiem sods par dienesta tehnikas izmantošanu darbos pie privātpersonas, bet 2013. gadā piešķirts Viestura ordenis! Vai tas ir izņēmuma gadījums vai ierasta prakse?
Aloizs Apanausks
A
Vēl viena klāvinu kompānija. Vajag rakt, šitādu degvielas valsts un privātfirmu degvielas personīgām vajadzībām ir pilna Latvija. Padomju laika kombinkorma zagšanas ieraduma recidīvs 28 neatkarības gados nav izskaustas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas