Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Par spīti acīmredzamiem pierādījumiem tiesa attaisno par braukšanu reibumā aizturētu bijušo policisti

Limbažu tiesas tiesnesis Kārlis Jansons, aizbildinoties ar nebūtiskām neprecizitātēm policistu sniegtajās liecībās, attaisnojis Andru Veipu, kādreizējo Ādažu pašvaldības policisti, kura šā gada aprīlī aizturēta par braukšanu stiprā alkohola reibumā, vēsta TV3 ziņas. Turklāt problēmu dzērājšoferes attaisnošanā nesaskata arī Limbažu prokuratūra.

Veipu 5.aprīlī aizturēja divi Valsts policijas darbinieki. Gaidot ceļu policistu ierašanos no Limbažiem, viņi ar aizturēto sarunājas. Veipa ir acīmredzamā alkohola reibumā, turklāt to pati likumsargiem atzīst. Saruna fiksēta arī ar viedtālruni uzņemtā video.Uz jautājumu, vai arī šodien lietots alkohols, Veipa atbild: "Šodien tikai dzēru."Veipe vairākkārtīgi lūdzas policistiem, vai "nevar kaut ko sarunāt", taču likumsargi atbild noraidoši, uzstājot, ka jāsagaida Ceļu policijas darbinieki, kuri veiks pārbaudi ar alkometru. Kad ierodas policisti no Limbažiem, tiek konstatēts, ka Veipes izelpā ir 1,5 promiles alkohola. Situācija likumsargiem ierasta, ar dzērājšoferiem nākas saskarties ik dienu, taču šoreiz situācija iegūst neparedzētu pavērsienu – Veipi tiesā attaisno. Tiesnesis Kārlis Jansons lēmumu pamato ar pretrunām policistu sniegtajās liecībās par tādām detaļām kā Veipes vadītās mašīnas krāsa un aizturēšanas laiks, taču Veipes teiktajam tic. Veipe tiesā apgalvoja, ka tikai pēc sarunas ar Valsts policijas darbiniekiem aiz satraukuma iedzērusi liķieri. Policija spriedumu nav pārsūdzējusi, taču notikušo sauc par netaisnību.TV3 ziņas situāciju lūdza komentēt lietā neiesaistītam speciālistam - Rīgas apgabaltiesas tiesnesim Jurim Stukānam, kurš pauž izbrīnu par Jansona spriedumu. "Man grūti pateikt, kāpēc tiesnesim šīs pretrunas [policistu sniegtajās liecībās] likušās tik nozīmīgas vai izšķirošas, lai atzītu, ka nodarījums nav pierādīts. Lasot ziņojumu un abu inspektoru liecības tiesā, daļā par auto vadīšanas faktu reibumā nav nekādu pretrunu," skaidro Stukāns.Viņš norāda, ka tiesai nereti nākas saskarties ar neprecizitātēm policijas liecībās, taču šoreiz tās bez kavēšanās izmantotas kā arguments, lai diskreditētu policistus un attaisnotu vainīgo personu.Limbažu tiesas tiesnesis Jansons, kurš sprieda par labu Veipei, TV3 ziņām savu lēmumu komentēt atteicās, un, lai izvairītos no žurnālistes, ieslēdzās savā kabinetā. Vēlāk Jansons esot piekritis runāt tikai "zem četrām acīm" un bez kamerām. Tāpat komentārus atsakās sniegt prokuratūra.

Top komentāri

dzons
d
Visi tiesneši pērkami CŪKAS, cūkas un vēlreiz cūkas.
Vārna vārnai acīs neknābj.
V
Tas nenozīmē, ka kāds netaisns tiesnesis SPĒTU no Dieva soda aizbēgt, un elle šādus taisnības sagrozītājus ar atvērtu muti GAIDA. -vārds-
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas