Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pārbaudot 162 trauksmes sirēnas, darbības traucējumi konstatēti divām ierīcēm

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šorīt pārbaudot 162 trauksmes sirēnas, darbības traucējumus konstatējis divām ierīcēm, informēja VUGD.

No šodien pārbaudītajām 162 trauksmes sirēnām, manuāli tika ieslēgtas četras trauksmes sirēnas, divas nenostrādāja, bet divām konstatēti rotācijas mehānisma bojājumi.

Par visiem konstatētajiem traucējumiem, VUGD informēs Iekšlietu ministrijas Informācijas centru, kas atbild par trauksmes sirēnu uzturēšanu.

"Trauksmes sirēnas ir paredzētas iedzīvotāju brīdināšanai gadījumos, kad notikusi dabas vai tehnogēna katastrofa, vai arī pastāv tās draudi. Ir būtiski regulāri pārbaudīt trauksmes sirēnas, lai, ja būtu nepieciešams tās izmantot reālā situācijā, tas nostrādātu bez aizķeršanās" norāda VUGD Civilās aizsardzības pārvaldes priekšnieks pulkvedis Ivars Nakurts.

Šodien VUGD 112 Zvanu centri saņēma 30 zvanus no iedzīvotājiem, kuri nebija ieguvuši informāciju par notiekošo trauksmes sirēnu darbības pārbaudi vai arī ziņoja par to, ka nedzird sirēnas. Līdztekus sirēnu pārbaudes laikā tika pārbaudīta sadarbība ar plašsaziņas līdzekļiem, ar kuriem VUGD ir noslēgts līgums par informācijas pārraidīšanu.

Iepriekšējā trauksmes sirēnu pārbaudē pagājušā gada novembrī, no pārbaudītajām 164 trauksmes sirēnām, manuāli tika ieslēgta 141 trauksmes sirēna, bet astoņas nenostrādāja un 24 nebija iespējams palaist arī manuāli.

Trauksmes sirēnas ir paredzētas iedzīvotāju ātrai brīdināšanai gadījumos, kad ir kāda ārkārtēja situācija, notikusi dabas vai tehnogēna katastrofa, vai arī pastāv to draudi. Latvijā izvietotās 164 trauksmes sirēnas nenodrošina to dzirdamību visā Latvijas teritorijā, bet iedzīvotājiem nav jāsatraucas par to, ka viņi nesaņems informāciju par apdraudējumu vai katastrofu.

Paralēli trauksmes sirēnu iedarbināšanai, lai informētu par izveidojušos situāciju, ārkārtas situācijās operatīvie dienesti izmantos arī citus apziņošanas līdzekļus.

VUGD informēja, ka sadarbībā ar mobilo sakaru operatoriem tiek īstenots pētījums par valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas pilnveidošanu Latvijā, lai apdraudējuma situācijās varētu informēt iedzīvotājus, izmantojot mobilo sakaru tīkla pakalpojumus. 

Pētījuma mērķis ir apzināt iespējamās tehnoloģijas, veikt to salīdzinājumu un izstrādāt prasības un tehnisko specifikāciju Latvijā atbilstošākās sistēmas ieviešanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas