Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pārņemot RPIVA filiāles, LU tajās varētu piedāvāt arī savas studiju programmas

Pārņemot Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) reģionālās filiāles, Latvijas Universitāte (LU) tajās varētu piedāvāt arī savas studiju programmas.

Kā šodien Augstākās izglītības padomes sēdē sacīja LU prorektore Ina Druviete, līdz šim universitāte darbojās pēc citādākas koncepcijas, nekā to dara RPIVA, kurai ir astoņas reģionālās filiāles. Atbildot uz AIP jautājumu par to, kāpēc LU pati nemēģināja ienākt filiāļu tirgū, Druviete skaidroja, ka tas bija apzināts LU lēmums, turklāt augstskolu darbībai pastāv dažādi varianti.

Taču tagad, ja tiks pieņemts lēmums par RPIVA likvidāciju, kas paredzēs filiāļu nodošanu LU, kurai būs pienākums nodrošināt to darbību, LU šo darbu veiks, apliecināja Druveite.

"Tagad, ja iestājas tāda situācija, ka apvienojamies, tad neredzam pamatu likvidēt to, kas strādā labi," teica Druviete.

LU prorektore sacīja, ka, domājot par turpmāko attīstību, LU varētu spriest arī par savu studiju programmu piedāvāšanu pārņemtajās filiālēs.

LETA jau ziņoja, ka IZM ir nolēmusi ar 2017.gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot LU. Kā apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

Izglītības un zinātnes ministrija solīja, ka visas astoņas RPIVA reģionālās filiāles tiks saglabātas un visi pasniedzēji pāries uz darbu LU.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība) norādīja, ka tad, kad aptuveni 2019.gadā sāksies studiju programmu konsolidācija, konkursos uz pasniedzēju amata vietām varēs piedalīties kā LU, tā arī pašreizējie RPIVA mācībspēki, tātad būs "veselīga un draudzīga konkurence".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas