Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Pārtikas tirgotāji aicina iedzīvotājus neļauties panikai

Šobrīd Latvijas veikalos ir pietiekams daudzums ar produktiem, lai nodrošinātu cilvēkiem nepieciešamo iztiku, taču, ļaujoties panikai, atsevišķos veikalos ir izpirktas konkrētas preces, kuras rīt atkal būs pieejamas, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents Henriks Danusēvičs.

Viņš atzīmēja, ka visā Eiropā šobrīd ir palielināts pieprasījums pēc ilgtermiņa pārtikas un higiēnas precēm. Lielākoties tas saistīts ar preču krājumu izveidi mājās. 

Attiecīgi viņš norādīja, ka Latvijā lielākā daļa pārtikas ir vietējās izcelsmes un nav pamata bažām, ka valstī varētu apstāties pārtikas ražošana.

Saistībā ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 LTA ir izplatījusi visiem saviem dalībniekiem un 100 lielākajiem tirgotājiem Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) un Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) rekomendācijas tirdzniecības nozarei.

Jau vēstīts, ka arī Valsts prezidents Egils Levits saistībā ar Covid-19 izplatību un tās dēļ izsludināto ārkārtējo stāvokli aicina valsts iedzīvotājus būt atbildīgiem, saglabāt mieru un būt piesardzīgiem.

Prezidents ir izplatījis video uzrunu, kurā uzsver - ja iedzīvotāji ievēros valdības pieņemtās vadlīnijas, tad Latvijā Covid-19 tiks ierobežots.

Kā novēroja aģentūra LETA, pēc valdības lēmuma par ārkārtas situācijas izsludināšanu Latvijā atsevišķās tirdzniecības vietās ir vērojama pircēju pastiprināta interese iepirkt pārtikas un citas pirmās nepieciešamības preces. Vienlaikus ir veikali, kur nekādas ažiotāžas nav.

Latvijā nebūs problēmu ar pārtikas nodrošināšanu, šodien Latvijas Radio sacīja ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV). To šodienas tikšanās laikā ar ministru pauduši Latvijas pārtikas produktu ražotāji, apliecinot, ka kapacitāte ir pietiekama.

Kā uzsvēra ministrs, šaubām, ka pārtikas Latvijā var nepietikt, vispār nav pamata.

Arī pārtikas produktu mazumtirgotāji aģentūrai LETA iepriekš ir apliecinājuši, ka to rīcībā ir pietiekamas rezerves tiem pārtikas produktiem, kuriem pēdējā laikā strauji pieaudzis pieprasījums.

Jau ziņots, ka saistībā Covid-19 izplatību Latvijā līdz Lieldienām izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni stingru ierobežojošu pasākumu, ceturtdien pēc valdības ārkārtas sēdes paziņoja amatpersonas.

Ārkārtējā situācija ir spēkā no lēmuma pieņemšanas brīža līdz šī gada 14.aprīlim ar mērķi šajā laikā ierobežot Covid-19 izplatību.

Veselības ministrija (VM) noteikta par atbildīgo institūciju darbību koordinācijai ārkārtējās situācijas laikā.

Ārkārtējās situācijas laikā valsts un pašvaldību iestādēm uzdots izvērtēt un iespēju robežās nodrošināt klātienes pakalpojumu sniegšanu attālināti.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka liela daļa sagrābtās pārtikas tiks izmesta atkritumos.
wink
w
Kur var tik leti gurkishus nopirkt?
mākleris
m
"Melnajai pirmdienai" sekoja "zaļā ceturtdiena" - veikalnieku Lieldienas )))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas