Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pašizolācijai iedzīvotāji var pieteikties trijās Rīgas viesnīcās

Šobrīd pašizolācijai iedzīvotāji var pieteikties trijās Rīgas viesnīcās, informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). Tostarp Rixwell Elefant Hotel ir pieejams 71 numurs, kurā pirmdienas, 28.decembra, vakarā tika izvietoti no Apvienotās Karalistes atgriezušies valstspiederīgie. Savukārt viesnīcā Rija VEF Hotel pieejami 90 numuri, bet Rixwell Terrace Design - 18 numuri.

Tādējādi patlaban LIAA administrētajā pašizolācijas valsts atbalsta programmā līgumus par pakalpojumu sniegšanu noslēgušas trīs viesnīcas, kuras piedāvā izmitināt personas 179 numuros, un vēl ar vairākām viesnīcām līgumi ir izskatīšanas stadijā.

Atbalstu pašizolācijai šajās viesnīcās var saņemt Covid-19 kontaktpersonas, Covid-19 pacienti ar viegliem simptomiem, Covid-19 pacienti pēc ārstēšanās stacionārā, kuriem vēl saglabājušies simptomi, kā arī personas, kuras atgriezušās Latvijā ar repatriācijas reisiem.

LIAA direktors Kaspars Rožkalns stāstīja, ka aģentūras prioritāte bija pēc iespējas ātrāk noslēgt pirmo līgumu, lai nodrošinātu valsts atbalsta iespējas tiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri atgriezās Latvijā no Apvienotās Karalistes ar repatriācijas reisu 28.decembrī.

"Šobrīd līgumi jau ir noslēgti ar vairākām viesnīcām, un iedzīvotāji, kuri vēlēsies izmantot valsts atbalstu pašizolācijai, var izvēlēties jebkuru no tām," sacīja Rožkalns, piebilstot, ka šīs programmas realizācijā atbalstu sniegusi arī Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija, aicinot biedrus iesaistīties un sniegt iedzīvotājiem pašizolācijas pakalpojumus.

Līdz šim interesi par dalību programmā izrādījušas vairāk nekā 30 viesnīcas, no kurām aptuveni puse atrodas Rīgā, bet pārējās - citos Latvijas reģionos. Līgums starp tūristu izmitināšanas vietām un LIAA par pakalpojuma sniegšanu tiks slēgts ar visām viesnīcām, kurām Veselības inspekcija sniegs atzinumu par atbilstību epidemioloģiskajām prasībām.

Noteikts, ka valsts segs izdevumus 80% apmērā no izmitināšanas izmaksām, bet ne vairāk kā 35 eiro diennaktī par personu. Cilvēka līdzmaksājums veidos 20%.

Izmitināšanas ilgums viesnīcā ir 14 dienas, bet atsevišķos gadījumos to būs iespējams pagarināt par vēl 14 dienām. Ēdināšanas pakalpojumi pašizolācijas laikā tiek apmaksāti tikai tiem, kas Latvijā atgriežas ar repatriācijas reisiem.

Lai pieteiktos pakalpojuma saņemšanai, Covid-19 kontaktpersonas vai pacienti var izvēlēties piemērotāko vietu pašizolācijai no LIAA mājaslapā publicētajā sarakstā minētajām tūristu mītnēm. Rezervācija tiks veikta, pamatojoties uz medicīnisko izziņu, kuru izsniegusi ārstniecības persona (ģimenes ārsts), proti, personai būs tūristu mītnei jāuzrāda medicīniskā izziņa - izdruka no e-veselības portāla.

Atbalsta programmu īsteno LIAA sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru, Veselības inspekciju, Ekonomikas ministriju un Ārlietu ministriju. Plānots, ka atbalsts būs pieejams līdz 2021.gada martam. Atbalsta finansēšanai paredzēts novirzīt valsts budžeta finansējumu līdz 2 173 500 eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas