Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Paziņoti divi iespējamie Liepājas metalurga pircēji

Liepājas metalurga (LM) maksātnespējas administrators Haralds Velmers ir parakstījis nodomu protokolu ar diviem potenciālajiem uzņēmuma pircējiem – Krievijas miljonāram Igoram Šamisam piederošo Luksemburgā reģistrēto uzņēmumu United Group, kuram pieder metāla ražotne Čehijā un Ukrainas uzņēmumu KVV group.

Darījuma summa netiek atklāta, taču abu pircēju piedāvātās cenas esot līdzvērtīgas. Pirkuma tiesības iegūs uzņēmums, ar kuru tiks panākta vienošanās par vislabvēlīgāko darījuma juridisko struktūru. Runa ir, piemēram, par pirmo iemaksu apjomu un maksājumu grafiku, jo abos gadījumos norēķinu veids ir atliktie maksājumi.

Kā skaidro Velmers, ja tiktu prasīts samaksāt visu summu uzreiz, tā būtu ievērojami mazāka nekā atlikto maksājumu gadījumā. Taujāts, vai pirkuma summa nosegs valsts samaksāto LM kredītu – 85 miljonus eiro-, administrators skaidro, ka pašlaik nav iespējams pateikt, kādu summu saņems katrs no nodrošinātajiem kreditoriem.

Velmers uzsver, ka pirkuma līgumā būs ietverta prasība atsākt ražošanu LM, kā arī paredzētas soda sankcijas, ja tas netiks izdarīts. Tas, cik ātrā laikā ražošana jāatsāk, iekļaujas darījuma struktūrā, par kuru vēl gaidāmas sarunas.

Abu pircēju kandidatūras vēl tiek saskaņotas ar kreditoriem, tostarp valsti, izvērtējot arī pircēju reputāciju, taču Velmers prognozēja, ka tur aizķeršanās neesot gaidāma. Pirkuma līgums tikšot parakstīts septembrī. Viss LM maksātnespējas process kopumā ir izmaksājis 5 miljonus eiro

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas