Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pēc diviem gadiem plānots teju divkāršot SAB budžetu, kas varētu būt saistīts ar jaunas ēkas celtniecību

2021. gadā Satversmes aizsardzības biroja (SAB) budžets pieaugs teju divas reizes, izriet no pagājušajā nedēļā Saeimas Juridiskajā komisijā pārrunātā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka finansējuma pieaugums saistīts ar jaunas ēkas SAB vajadzībām būvniecību.

Publiski pieejamā informācija par Tieslietu ministrijas 2019. gada budžetu liecina, ka šogad Satversmes aizsardzībai paredzēti 15 miljoni eiro, kas ir par 3,3 miljoniem eiro vairāk nekā pērn. Savukārt 2021. gadā finansējums šim mērķim varētu palielināties vairāk nekā par 20 miljoniem eiro.

Nedz SAB, nedz Tieslietu ministrija šo iespējamo budžeta pieaugumu aģentūrai LETA nekomentēja. Ministrijā norādīja, ka šis jautājums ir saistīts ar valsts noslēpumu, tādēļ par to ir jāinteresējas birojā. Taču SAB, aizbildinoties ar valsts noslēpumu, plašākus komentārus atteicās sniegt.

Šis jautājums tika pārrunāts Juridiskajā komisijā, kad Saeimas deputāts Jānis Iesalnieks (VL-TB/LNNK) vaicāja tieslietu ministram Jānim Bordānam (JKP) par SAB budžeta pieaugumu 2021. gadā.

Uz šo jautājumu ministrs atbildēja izvairīgi, norādot, ka jautājums "droši vien paredzēts Nacionālās drošības komisijai". Taču ministrs norādīja, ka "tur ir ieguldījumi, materiāli, man ir aizdomas, ka betonā". Bordāns arī piebilda, ka "te ir jautājums par kopējās būvniecības politikas veidošanu valstī".

Top komentāri

solon
s
Nu nez, es šādam te aizsardzības biroja vadītājam, kuram no dzīvokļa var mierīgi čības nospert, neuzticētu pat suni pastaigā izvest. Kuram ir izdevīga šāda personāša esība tādā amatā?! Un apetīte, rau, kundziņam pamostas ...
Juzefs
J
Latvija, lielaka dala iedzivotaju reali dzivo nabadziba, pusbada ar ikmenesa ienakumiem 400 eiro/menesi uz vienu personu, bet Latvijas nespejnieki KNAB, Generalprokuratura, SAB, deputateli, politeli sev buve jaunus birojus un palielina savas algas. Tads iespaids, ka no Latvija dzivot palikusajiem 1 300 000 iedzivotajiem visi ir korumpanti, zagli, teroristi, ja jau tik niecigajai valstele kada ir Latvija ir vajadzigas sis daudzas represivas iestadas.
Toms
T
Skolotajiem, medmasam, socialajiemm darbiniekiem, pensionariem... naudas nepietiek, bet sie idioti neierobezoti izskerde tautas nopelnito naudu un ir tik nekaunigi ka izvairas atbildet kadam merkim un prieks kavispar tiek tereti sie milijoni? Ka tas var but, ka ministri, valsts amatpersonas izvairas atbildet, kadam merkim tiek notriekti milijoni valsts naudas? Vai sie idoti vispar zina kam un ka tiek nozagti sie milijoni?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas