Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pēcpusdienā īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi Vidzemē, Dobeles, Tukuma un Talsu apkārtnē

Pēcpusdienā īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Vidzemē, kā arī Dobeles, Tukuma un Talsu apkārtnē, aģentūru LETA informēja VSIA Latvijas valsts ceļi (LVC) pārstāvji.

Šodien uz plkst.16.30 sasalstošā lietus un atkalas dēļ īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Vidzemes šosejas (A2) posmā no Vangažiem līdz pagriezienam uz Smilteni, Valmieras šosejas (A3) posmā no Vangažiem līdz Raunas pagriezienam un no Strenčiem līdz Valkai, kā arī uz reģionālajiem un vietējiem autoceļiem Cēsu, Limbažu un Valkas apkārtnē.

Ļoti apgrūtināti braukšanas apstākļi ir arī uz reģionālajiem un vietējiem autoceļiem Talsu, Tukuma un Dobeles apkārtnē.

Valsts galvenie autoceļi šodien vairākkārt ir kaisīti, strādā 106 ziemas tehnikas vienības. LVC atgādina, ka lietus ietekmē kaisītais materiāls var tikt noskalots, ledū izveidotās rievas izkust un apledojums var veidoties atkārtoti.

Meteorologi prognozē, ka sasalstošais lietus var skart valsts lielāko daļu. Ceļi var būt slideni un pārvietošanās pa tiem var būt īpaši apgrūtināta, īpaši pa grants autoceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu..

LVC aicina sekot līdzi aktuālajai informācijai par braukšanas apstākļiem kartē LVC mājaslapā "www.lvceli.lv", būt piesardzīgiem pie stūres un ievērot drošas braukšanas principus.

Ļoti grūti izbraucami šajos laikapstākļos var būt vietējās nozīmes grants ceļi, kurus ziemā uztur ar piebraukta sniega kārtu - ceļus var klāt ledus un ūdens kārta, savukārt uzturēšanas darbi šādos laikapstākļos ir neefektīvi, norāda LVC pārstāvji. Tiem, kuri ikdienā pārvietojas pa grants autoceļiem, ir jābūt gataviem ziemas braukšanas apstākļiem un jāpārliecinās, ka transporta līdzeklis ir atbilstoši aprīkots, nepieciešamības gadījumā lietojot riepas ar radzēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas