Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pēdējā gaitā izvadīs diriģentu Gido Kokaru

Ceturtdien no plkst.14 līdz 16 Rīgā, koncertzālē Ave Sol, notiks atvadīšanās no aizsaulē aizgājušā diriģenta maestro Gido Kokara.

Saistībā ar atvadīšanās ceremoniju laikā no plkst.7 līdz 16.30 būs aizliegts apstātie Citadeles ielas posmā un virzienā no ēkas Citadeles ielā 7 līdz Miķeļa ielai. Aizliegums neattiecas uz atvadu un bēru ceremonijas dalībnieku transportlīdzekļiem.

Kokars dzimis 1921.gadā un pērn 17.augustā svinēja savu 95 gadu jubileju. Viņš sava mūža laikā strādāja ar vairākiem koriem, tostarp ilgus gadus bija tautas kora Daile un Bauskas rajona skolotāju kora Daina mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents.

Tāpat kordiriģents bija Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas goda profesors. Kokars strādāja Mūzikas akadēmijā kopš 1961.gada - no 1961. līdz 1972.gadam viņš bija akadēmijas vecākais pasniedzējs, no 1972. līdz 1983.gadam - docents, savukārt kopš 1983.gada Kokars bija Mūzikas akadēmijas profesors.

Kokars bija arī vairākkārtējs Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku, Bauskas rajona koru, Skolotāju koru salidojumu, Rīgas Latgales priekšpilsētas koru, Jūrmalas pilsētas koru un Latvijas Skolu jaunatnes Dziesmu svētku virsdiriģents.

Kordiriģents arī apbalvots ar valsts augstāko apbalvojumu - Triju Zvaigžņu ordeni.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas