Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pētījums: Interneta lietotāju skaits Latvijā gada laikā palielinājies par 27 000

Kopējais interneta lietotāju skaits Latvijā pagājušajā gadā palielinājies par 27 000, liecina starptautiskā interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma Gemius pētījums par interneta izmantošanas tendencēm Latvijā 2018.gadā.

Pētījumā secināts, ka 2018.gada sākumā internetu Latvijā izmantoja 1,413 miljoni lietotāju, bet gada beigās - 1,44 miljoni.

Savukārt vidēji mēnesī Latvijā no visām platformām internetu pārlūkojis apmēram 1,421 miljons cilvēku, no kuriem vidēji 1,216 miljoni interneta pārlūkošanai izmantojuši datorus, bet 978 000 - mobilos telefonus. Vairāk nekā puse jeb 52% no visiem interneta lietotājiem Latvijā ir sievietes, bet 48% - vīrieši.

Kā noskaidrots pētījumā, internetā sasniedzamo iedzīvotāju skaits kopējā platformā gada laikā palielinājies par diviem procentpunktiem jeb no 79% līdz 81%. Tostarp iedzīvotāju sasniedzamība internetā no datoriem pieaugusi par vienu procentpunktu - janvārī lietotāju sasniedzamība no datoriem bija 66%, bet decembrī - 67%, bet būtisku sasniedzamības rādītāja pieaugumu uzrādījusi mobilo telefonu platforma, kas gada laikā palielinājusies par deviņiem procentpunktiem - no 51% līdz 60%.

Pētījums veidots, izmantojot specializētu interneta aptauju - gemiusAdHoc. Pētījuma pamatā ir dati, kas iegūti ar izlecošo interneta anketu palīdzību, kas rādītas pēc nejaušības principa izvēlētiem interneta lietotājiem Latvijas lielākajos portālos tvnet.lv, delfi.lv, jauns.lv, sportacentrs.com, andelemandele.lv, gismeteo.lv un iauto.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas