Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pie ASV vēstniecības divas dienas plīvos varavīksnes karogs

Lai atzīmētu Starptautisko dienu pret homofobiju, transfobiju un bifobiju, ASV vēstniecība Rīgā pie vēstniecības ēkas šodien un rīt, 18.maijā, pacels varavīksnes karogu, aģentūru LETA informēja vēstniecībā.

Vēstniecei Nensijai Petitai karoga pacelšanas ceremonijā šodien pievienosies Lesbiešu, geju, biseksuāļu un transseksuāļu un viņu draugu apvienības Mozaīka pārstāvji, kā arī diplomātiskās kopienas pārstāvji Latvijā.

Jau tradicionāli vairākas ārvalstu vēstniecības Rīgā Starptautiskajā dienā pret homofobiju, transfobiju un bifobiju pauž savu atbalstu lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) tiesībām, paceļot pie savas vēstniecības varavīksnes karogu. Šogad Mozaīka ne tikai aicina vēstniecības atkal atbalstīt šo akciju, bet ir arī nosūtījusi visām vēstniecībām varavīksnes karogus.

Ar šo simbolisko akciju esot vēlme Rīgas ielās atgādināt Latvijai - gan sabiedrībai, gan politiķiem un likumdevējiem - par kopīgajām Eiropas vērtībām un Eiropas valstu saimes virzību demokrātijas, cilvēktiesību un cieņas pret dažādību virzienā.

Jau tradicionāli šajā akcijā piedalās ne tikai Eiropas valstu vēstniecības, bet arī ASV, kas pie savas vēstniecības jau apņēmusies šodien no rīta pacelt varavīksnes karogu, lai atgādinātu par cilvēktiesību nozīmi visā Rietumu pasaulē.

Lai atgādinātu, ka LGBT tiesības ir cilvēktiesības, un informētu par Starptautisko dienu pret homofobiju, transfobiju un bifobiju, Mozaīka nosūtīja varavīksnes karogu arī Krievijas vēstniecībai.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

    Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas