Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pie Rīgas pils pulcējas politiķa Gobzema rīkotās protesta akcijas dalībnieki

Pie Rīgas pils pirmdienas pēcpusdienā sapulcējušies opozīcijas politiķa Alda Gobzema (LuK) rīkotās, pašvaldība neatļautās protesta akcijas dalībnieki.

Īsi pēc plkst.16 pie pils varētu būt pulcējušies vairāk nekā 500 dalībnieku, novēroja aģentūra LETA.

Savukārt pirms plkst.17 dalībnieku skaits varētu būt pārsniedzis 1000. Vienlaikus Valsts policijas aplēs liecina, ka ap plkst.17 Pils laukumā nesankcionēti pulcējas aptuveni 600 personu.

Cilvēki pulcējušies izklaidus plašā teritorijā.

Lai izvairītos no policijas par epidemioloģiskās drošības regulējuma pārkāpšanu, pasākumā klātesošais Gobzems savu uzrunu sāka, stāvot kādas tuvējās ēkas vārtos.

Pēc policijas automašīnas tuvošanās attiecīgajai vietai akcijas atbalstītāji lielā skaitā ir apstājušies apkārt policijas mašīnai, neļaujot tai turpināt ceļu.

 

Pasākums lielākajā daļā teritorijas aizrit mierīgi. Tā laikā sākotnēji gan blakus policijas mašīnai, gan kādā pieguļošajā pagalmā aiz vārtiem tiek teiktas runas.

Paralēli Gobzems ar atbalstītājiem sarunājas un fotografējas. Daži dalībnieki vienojušies dejās un dziesmās.

Atsevišķi protestētāji tur mazākus un lielākus Latvijas karogus un plakātus ar iebildumiem pret nosacījumiem saistībā ar vakcinēšanos pret Covid-19.

Policija sociālajos tīklos atkārtoti aicina pasākuma organizatorus pārtraukt šīs aktivitātes, iedzīvotājiem izklīst, nepulcēties, nedoties uz šo pasākumu, kā arī neļauties provokācijām.

Policija un citu drošības institūciju spēki atrodas notikuma vietā un strādā pēc sagatavota plāna.

Jau ziņots, ka Gobzems šodien Rīgā ir iecerējis protesta pasākumu, kuru galvaspilsēta gan nav saskaņojusi.

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā, neļaut pasākuma rīkošanu esot rekomendējušas tiesībsargājošās iestādes. Arī pašvaldībai pēc saziņas ar organizatoru neesot radusies pārliecība, ka organizētājs uzņemsies atbildību par pasākumu, ja tas nenoritēs atbilstoši valstī spēkā esošajām regulējošajām normām.

Pašvaldība atzīmē, ka tāpat nav gūta pārliecība, ka organizētājs sadarbosies ar policiju, bet radies pretējs priekšstats, par ko liecinot pagājušās nedēļas notikumi citās Latvijas pilsētās.

Pašvaldība secinājusi, ka neesot lietderīgi nodrošināt organizatora tiesības rīkot pasākumu 20 cilvēkiem, jo tādējādi tiešā veidā tiktu apdraudētas citu cilvēku tiesības uz veselību, apdraudot visas sabiedrības veselības drošību.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks atzina, ka šai akcijai policija ir paredzējusi atsevišķu drošības pasākumu plāns, taču Ruks cer, ka sabiedrības inteliģences pakāpe ir pietiekami augsta, lai neļautos provokācijām.

Atbilstoši jaunākajai informācijai papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas