Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Piedziņu uz dīkstāves pabalstiem varēs veikt tiesu izpildītāji un komercbankas

Piedziņu uz dīkstāves pabalstiem varēs veikt tiesu izpildītāji un komercbankas, pirmdien vienojusies finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītā darba grupa uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam.

Finanšu ministrijā (FM) aģentūrai LETA stāstīja, ka līdz šim tiesu izpildītāji vērsās Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ar lūgumu vērst piedziņu uz konkrētai personai izmaksātu dīkstāves pabalstu, tomēr VID rīcībā nav pilnas informācijas par personas ienākumiem, tāpēc iestāde piedziņu nevar veikt.

FM atzina, ka Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome ar Tieslietu ministrijas starpniecību ir vienojusies, ka zvērināti tiesu izpildītāji nesūtīs ieņēmumu dienestam rīkojumus par ieturējumu veikšanu no dīkstāves pabalstiem un tiks atsaukti jau nosūtītie rīkojumi.

"Ņemot vērā minēto, Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome steidzami aicina visus zvērinātus tiesu izpildītājus nesūtīt Civilprocesa likuma 597.panta kārtībā rīkojumus par ieturējumu izdarīšanu no dīkstāves pabalsta izpildīšanai VID, un atsaukt jau dotos rīkojumus, ja tādi ir," skaidroja FM.

Vienlaikus Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomē norādīja, ka uz dīkstāves pabalstu joprojām būs atļauts vērst piedziņu, bet šī piedziņa īstenojama, piemērojot Civilprocesa likuma 599.1 pantu, kas paredz piedziņas vēršanu uz naudas līdzekļiem kredītiestādēs vai pie citiem maksājumu pakalpojumu sniedzējiem.

Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu Latvijā līdz 12.maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija. Pēc finanšu ministra Jāņa Reira iepriekš paustā, valsts atbalsts Covid-19 krīzes mazināšanai sasniedzis četrus miljardus eiro.

 

Top komentāri

Krējums Saldais
K
"Piedziņu uz dīkstāves pabalstiem varēs veikt tiesu izpildītāji un komercbankas...". . . . . Nesaprotu, kāpēc tik sarežģīti - to naudu atmaksāt budžetā var uzreiz pa taisno, no viena valsts konta otrā. Vienkārši tam, kuram tas pabalsts jāsaņem, jāaizsūta bezmaksas SMS ( Varu pat iedot saitīti uz Tele2 bezmaksas SMS) par to, ka viss kārtība, nauda saņemta, vari mierīga badoties tālāk...
Raitis Raudiņš
TIESAS ISPILDITAJI IR RITIGI CUKAS UN ARI TIE KAS TO PIELAUJ.VALMIERAS CŪKA IR LĪGA KAVITE
rekur
r
Jau šī gada otrajā pusē- parādu piedzīšana- kļūs par Latvijas ekonomikas vadošo nozari.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas