Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Piektdien vakcinēšanas pret Covid-19 temps Latvijā turpinājis samazināties

Piektdien vakcinēšanas pret Covid-19 temps Latvijā otro diennakti pēc kārtas turpinājis samazināties - izpotētas 975 vakcīnu devas, kas ir par 163 mazāk nekā ceturtdien un par 754 mazāk nekā trešdien, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

LETA jau ziņoja, ka būtisks uzrāviens vakcinēšanas tempā šonedēļ bija vērojams otrdien un trešdien, kad saskaņā ar jaunākajiem aktualizētajiem datiem poti pret Covid-19 saņēma attiecīgi 1339 un 1729 cilvēki.

No visiem piektdien pret Covid-19 vakcinētajiem 975 cilvēkiem 919 saņēmuši vakcīnas pirmo devu, bet 56 - otro jeb noslēdzošo devu.

Starp piektdien pirmo poti pret Covid-19 saņēmušajiem bijuši 378 sociālo aprūpes centru (SAC) klienti, 148 SAC darbinieki, 147 ārstniecības personas, 126 ārstniecības iestāžu darbinieki, 88 seniori, 31 cilvēks no citām paaugstināta riska grupām, kā arī viens cilvēks, kura vakcinēšanas iemesls norādīts "pēc paša vēlēšanās".

Savukārt pie otrās potes pret Covid-19 piektdien tikušas 43 ārstniecības personas, 12 ārstniecības iestāžu darbinieki un viens cilvēks no kādas citas paaugstināta riska grupas.

Kopumā līdz šim Latvijā pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu saņēmuši 26 673 cilvēki, bet abas devas - 16 715 cilvēki, liecina NVD dati.

LETA jau ziņoja, ka pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas. Savukārt 10.februārī vakcinēt sāka SAC klientus un darbiniekus, bet 11. un 12.februārī pirmās potes pret Covid-19 saņēma valsts augstākās amatpersonas un vairāki eksprezidenti. 17.februārī Vakcinācijas projekta biroja vadītāja paziņoja, ka tiek sākta senioru vecumā virs 70 gadiem vakcinēšana, kas gan pagaidām vēl nav uzņēmusi apgriezienus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas