Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita
Sagaidāms, ka deviņos rītā gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā sasniegs +23..+25 grādus.

Piektdien vietām gaidāms lietus

Piektdienas rītā Latvijas lielākajā daļā spīd saule, Vidzemē ir vairāk mākoņu un vietām - galvenokārt Ziemeļvidzemē - līst, bijuši arī daži zibens spērieni, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pievakarē jau daudzviet - īpaši valsts rietumu un centrālajā daļā - iespējamas pērkona lietusgāzes. Tās vietām pavadīs stipras vēja brāzmas un, iespējams, arī krusa.

Minimālā gaisa temperatūra nakts izskaņā bija +13..+20 grādi, vēl par grādu vairāk daļā Rīgas.

Valdošais būs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra sasniegs +26..+31 grādu.

Rīgā gaisa temperatūra svārstīsies ap +30 grādiem, iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, nokrišņu varbūtība pieaugs vakarā.

Laikapstākļus galvenokārt ietekmē anticiklons Krievijā. Atmosfēras spiediens Latvijā 761-765 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka mežos Latvijas rietumu un centrālajā daļā, arī Rīgā, saglabājas augsta ugunsbīstamība. Spēkā arī brīdinājums par karstumu piektdien un sestdien - gaisa temperatūra valstī sasniegs +27..+32 grādus.

Rīgā aizvadīta otrā tropiskā nakts - pilsētas centrā un ziemeļos gaisa temperatūra nenoslīdēja zemāk par +21 grādu. No rīta neliels mākoņu daudzums un lēns dienvidaustrumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +28..+31 grāds, Ventspils ostā pat +32,2 grādi, vienīgi Rīgas līča Kurzemes piekrastē saglabājās vēsāks laiks - gaisa temperatūra Kolkā nepārsniedza +22 grādus.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 6.jūnijā bija +32 grādi daudzās valstīs un +34 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -4 grādi Alpu kalnos un -5 grādi Islandē.

Jau ziņots, ka naktī uz ceturtdienu Rīgas centra novērojumu stacijā gaisa temperatūra nenoslīdēja zem +20 grādiem, sasniedzot agrākās tropiskās nakts rekordu. Iepriekšējā agrākā tropiskā nakts Latvijā bija 1988.gada 8.jūnijā Skultes novērojumu stacijā, Saulkrastu apkaimē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas