Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Pirmajā WiFi vilciena braucienā interneta pieslēgums izrādās nestabils; PV to noliedz

Ceturtdien atklātajā pirmajā ar bezmaksas bezvadu internetu WiFi aprīkotajā vilcienā interneta pieslēgums pēc kustības sākšanas bija stabils tikai 15 minūtes, "Latvijas Mobilā telefona" (LMT) tehniskie darbinieki aizbildinājās ar maršrutētāja problēmām, vēsta biznesa portāls "Nozare.lv". 

Šorīt plkst.11 no Rīgas pasažieru dzelzceļa stacijas pirmajā reisā līdz Dubultiem devās ar bezvadu internetu aprīkotais elektrovilciens. LMT pārstāvji skaidroja, ka katrs vilciena vagons ir aprīkots ar 4G uztvērēju, kas vajadzības gadījumā spēj izmantot arī 3G pārraides tehnoloģiju. Tālāk datu plūsma tiekot pārraidīta caur Wi-fi maršrutētāju, ar ko saslēdzas gala lietotājs. 

Lai arī, izmantojot pieslēguma ātruma noteikšanas aplikāciju "Speedtest.net", "Nozare.lv" nolasīja 700 kilobiti sekundē (kb/s) lejupielādes ātrumu, tomēr, šķērsojot Daugavu, signāla kvalitāte vagonā sāka kristies, līdz pieslēgums kļuva nelietojams. LMT darbinieki skaidroja, ka šī ķibele, visdrīzāk, esot notikusi nepareizi konfigurēta bezvadu maršrutētāja dēļ. Pēc vilciena apstāšanās Dubultu stacijā atpakaļceļā internets atkal uz līdzīgu laika posmu kļuva pieejams, līdz atkal pazuda. LMT pārstāvji rekomendēja izmantot cita vagona piekļuves punktus, kas darbojās labāk. 

Uz "Nozare.lv" jautājumu par vilcienā izmantoto maršrutētāju LMT darbinieki zināja stāstīt, ka to ražojot "Huawei", tomēr precīzu modeli nosaukt nemācēja. Atgādinām, ka LMT arī mājas lietotājiem piedāvā "Huawei" maršrutētājus. 

"Tobrīd konkrētajā vilciena vagonā brauca vairāk nekā 40 cilvēki, kuri bija pieslēgušies internetam caur dažādām ierīcēm - datoriem, telefoniem un planšetēm. Kādā brīdī interneta ātrums, iespējams, samazinājās, tomēr Nozare.lv publikācijā minētie pārtraukumi neatbilst patiesībai. LMT tehniskais dienests, kas arī devās šajā braucienā, veicot mērījumus, konstatēja interneta ātrumu aptuveni 20 megabiti sekundē (Mbit/s). Turklāt, ja rodas problēmas ar internetu vienā vagonā, viegli iespējams tam pieslēgties citos, nemaz neatstājot savu sēdvietu," portālam Diena.lv sacīja Pasažieru vilciens sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Priedniece. LMT tehniķiem gan uzdots pārbaudīt iespējamos traucējumus interneta darbībā, sacīja Priedniece.

Kā ziņots, šodien svinīgi atklāja pirmo "Pasažieru vilciena" reisu uz Dubultiem, kurā ikvienam pasažierim bez maksas ir pieejams bezvadu internets. Kopējās izmaksas, aprīkojot vagonus ar nepieciešamajām tehnoloģijām, sasniedz 35 000 latu. Kopumā plānots aprīkot 180 vagonus, bet jau šogad - aptuveni 70 vagonus.

Papildināta ar Pasažieru vilciena pārstāves teikto 5.rindkopā 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas