Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pirms termiņa atbrīvots sievas slepkavības organizētājs Ivanovs

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šonedēļ pirms termiņa no cietuma atbrīvojusi par savas sievas Ellas Ivanovas slepkavības organizēšanu notiesāto uzņēmēju Igoru Ivanovu.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja tiesā, 15.maijā pieņemts lēmums par viņa nosacītu pirmstermiņa atbrīvošanu no soda. Ivanovam noteikta elektroniskā uzraudzība uz vienu gadu.

Šis lēmums nav pārsūdzams. Ivanovs ticis atbrīvots tiesas sēžu zālē.

Jau ziņots, ka Ivanovs ar iesniegumu par atbrīvošanu pirms termiņa vērsās arī pērn, bet toreiz gan pirmā instance, gan apelācijas instances tiesa lēma viņu neatbrīvot.

Pagājušajā gadā Ivanovs Centrālcietumā bija pavadījis divas trešdaļas no 12 gadu cietumsoda par savas sievas slepkavības organizēšanu, līdz ar to viņš varēja lūgt izvērtēt pirmstermiņa atbrīvošanas iespējas.

Kā ziņots, Augstākā tiesa uzņēmējas Ivanovas slepkavības krimināllietā apsūdzētajam nelaiķes vīram Ivanovam piesprieda brīvības atņemšanu uz 12 gadiem un sešiem mēnešiem, Ludvigam Antonovam - 14 gadu un sešu mēnešu brīvības atņemšanu. Savukārt Vitālijam Mamedovam tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz desmit gadiem un sešiem mēnešiem. Gan Ivanovam, gan Antonovam, gan Mamedovam saskaņā ar tiesas lēmumu noteikta arī policijas kontrole uz trim gadiem.

Ivanova savas privātmājas pagalmā Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē tika nošauta naktī uz 2008.gada 7.janvāri. Prokuratūra vēlāk cēla apsūdzības četriem vīriešiem - nelaiķes vīram Ivanovam, Antonovam, Mamedovam un Asifam Handžanovam, kurš tika attaisnots.

Prokuratūras ieskatā ideja nogalināt savu sievu radusies Ivanovam, noziegumu izplānojis Mamedovs, bet izpildījis Antonovs, savukārt Handžanovs šo slepkavību atbalstījis, ar automašīnu aizvedot Antonovu uz nozieguma vietu. Neviens no apsūdzētajiem neatzina savu līdzdalību Ivanovas slepkavībā.

Top komentāri

w
w
...īsumā par tiesu sistēmu Latvijā
zzz
z
Meklēs jaunu sievu?
tija
t
pie mums atļauts viss,lai tik vairāk sakropļotu,nogalinātu,izvarotu....absurds..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas