Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Plāno 2018.gadā sākt VEF tilta renovāciju

Piesaistot Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējumu, Rīgas pašvaldība 2018.gadā plāno sākt Gaisa tilta jeb tā dēvētā VEF tilta renovāciju, informē Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dišlere.

Departaments izvērtējis satiksmes infrastruktūras objektus galvaspilsētā un secinājis, ka Gaisa tilts ir viens no objektiem, kam nepieciešama renovācija.

Šā gada nogalē departaments plāno izsludināt iepirkumu par Gaisa tilta pārbūves būvprojekta izstrādi un 2018.gadā, piesaistot ES līdzfinansējumu, sākt tilta renovāciju.

Dišlere norāda, ka šis ir loģisks lēmums, jo šajā būvsezonā tiks sākta Krišjāņa Barona ielas seguma atjaunošana. Barona ielā seguma atjaunošanas laikā tiks iestrādāts īpašs bruģis abās ielas malās, pa kuru ērti varēs pārvietoties velobraucēji. Uz brauktuves tiks iestrādāta rekomendējošā velojosla. Lai Teikas, Juglas un arī Purvciema iedzīvotāji ērti varētu nokļūt pilsētas centrā ar velosipēdu, nepieciešami nopietni renovācijas darbi uz Gaisa tilta, norāda departamentā.

Konkrētas izmaksas un risinājumus, kā pār tiltu varēs nokļūt velobraucēji, gājēji un māmiņas ar bērnu ratiņiem, Satiksmes departaments varēs nosaukt, kad tiks izstrādāts būvprojekts.

Publiskajā telpā vairākkārtīgi izskanējušas iedzīvotāju bažas par satiksmes drošību uz Gaisa tilta. Bieži satraukumu paudušas jaunās māmiņas, kas nejūtas droši, šķērsojot tiltu ar bērnu ratiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas