Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Plāno atkārtotus protestus, reaģējot uz Saeimas komisijas lēmumu ļaut cirkā izmantot nebrīvē dzimušus dzīvniekus

Ņemot vērā Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas lēmumu atbalstīt priekšlikumu ļaut cirkā izmantot nebrīvē dzimušu savvaļas sugu dzīvniekus, biedrība Dzīvnieku brīvība plāno rīkot atkārtotu protesta akciju, aģentūrai LETA pastāstīja biedrības valdes priekšsēdētājs Aivars Andersons.

Protesta akcija varētu norisināties 11.maijā vai 18.maijā, atkarībā no dienas, kurā likumprojekts "Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā" tiks izskatīts Saeimas Tautsaimniecības komisijā trešajā lasījumā.

Andersons skaidroja, ka atbalstītais deputātes Jūlijas Stepaņenko (Saskaņa) priekšlikums pēc būtības atceļ aizliegumu izmantot cirkā savvaļas sugu dzīvniekus, nonākot pretrunā ar ekspertu viedokļiem un zinātnisko vienprātību, ka savvaļas sugu dzīvniekiem, arī nebrīvē dzimušiem, nav iespējams nodrošināt piemērotus dzīves apstākļus cirkā.

"Dzīvnieku cirka pārstāvju viedoklis visur pasaulē ir pretrunā zinātnieku, veterinārārstu, NVO pārstāvju un zooloģisko dārzu speciālistu nostājai. Diemžēl arī šoreiz Tautsaimniecības komisijas deputāti ir izvēlējušies atbalstīt vismazāk pamatotos argumentus. Ja deputātes Stepaņenko priekšlikums tiks atbalstīts Saeimā, tas vienkārši nozīmēs trīs gadu gaitā izstrādātā likumprojekta galu," uzsver Andersons.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vairākums otrdien atbalstīja deputātes Stepaņenko priekšlikumu grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā, paredzot, ka cirkā tiktu aizliegts izmantot brīvībā sagūstītus savvaļas sugu dzīvniekus, bet atļauts izmantot nebrīvē dzimušus dzīvniekus.

Komisijas sēdē pret Stepaņenko priekšlikumu balsoja komisijas vadītājs Romāns Naudiņš (NA) un deputāts Ingmārs Līdaka (ZZS), savukārt atturējās - Edvards Smiltēns (Vienotība). Par balsoja deputāti Ivars Zariņš (Saskaņa), Artūrs Rubiks (Saskaņa), Anrijs Matīss (Vienotība), Aivars Meija (NSL), Inesis Boķis (Vienotība) un Rihards Melgailis (LRA) .

Saeima 30.aprīlī konceptuāli atbalstīja grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas paredz aizliegt izmantot savvaļas dzīvniekus cirka izrādēs. Iepriekš gan komisiju līmenī deputāti bija bija lēmuši pretēji.

Tāpat ziņots, ka Dzīvnieku brīvība Saeimā iesniedza vairāk nekā 26 000 cilvēku parakstus petīcijā Par cilvēcīgu cirku, kas aicina izbeigt dzīvnieku izmantošanu cirkā.

Top komentāri

viss ir ok
v
Vajag cirkā atļaut izmantot nebrīvē dzimušus cilvēkus
un?
u
Vegānsektantu idiotšovmeņu bļauru bars trakos? Lai trako - mums ir demokrātija.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
UN...TĀ TANTE AR TO MEGAFONU LAIKAM ĻOTI CENŠAS KĻŪT PAR JAUNĀ BORDEĻA SAIMENIECI ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas