Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Plāno rīkot naudas balvu izlozes vakcinācijas pret Covid-19 veicināšanai

Valdības koalīcijas partijas ir paudušas atbalstu iecerei organizēt naudas balvu izlozes pret Covid-19 vakcinētajiem iedzīvotājiem, lai tādējādi motivētu cilvēkus potēties, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

"Loterijas jeb sabiedrības motivācijas programmas ar spēles elementiem un pozitīvu motivāciju tiek īstenotas daudzviet pasaulē, līdz ar to šeit mēs vadāmies pēc starptautiskas prakses, lai sasniegtu galveno mērķi," argumentēja politiķis.

Ministrs stāstīja, ka izlozi iecerēts veidot no augusta, un tā tiks rīkota gan ik nedēļu un ik mēnesi, gan arī ilgākā termiņā ar vienu galveno naudas balvu potenciāli līdz pat 100 000 eiro apmērā.

"Mēs uzskatām, ka ik nedēļas izlozē jābūt daudzām iespējām laimēt. Piemēram, lai ir daudzas iespējas cilvēkiem saņemt balvas no 100 eiro. Šīs iknedēļas balvas, mūsuprāt, būtu nepieciešams vairākas amplitūdā no 100 eiro līdz dažiem tūkstošiem eiro," skaidroja Pavļuts, piebilstot, ka izlozēs varēs piedalīties arī tie, kuri vakcinējušies pēdējā pusgada laikā.

Tāpat politiķis atklāja, ka šādu projekta īstenošanai, visticamāk, būs nepieciešams izstrādāt jaunu normatīvo aktu, potenciāli pat likumu par vakcinācijas izložu veikšanu.

Jau ziņots, ka uz otrdienas valdības sēdi tiek gatavoti vairāki priekšlikumi cilvēku motivēšanai vakcinēties.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas