Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Policija aizturējusi vīrieti, kurš praida gājiena dalībniekos iemetis dūmu sveci

Policija aizturējusi kādu vīrieti, kurš praida gājiena dalībniekos iemetis dūmu sveci, novēroja aģentūra LETA.

Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava aģentūrai LETA skaidroja, ka vīrietis ir aizturēts un pret viņu sākta administratīvā lietvedība.

Kā novēroja aģentūra LETA, vēl kāds vīrietis vienam no gājiena dalībniekiem verbāli draudēja, solot ar viņu fiziski izrēķināties.

Pirmie gājiena dalībnieki jau ir izgājuši visu maršrutu un atgriezušies tā sākumpunktā - Vērmanes dārzā. Gājiens virzījās par maršrutu Elizabetes iela - Brīvības iela - Bruņinieku iela un pa Tērbatas ielu atpakaļ uz Vērmanes dārzu. Kā novēroja aģentūra LETA, pēdējie dalībnieki uz Brīvības ielas nonāca 30 minūtes pēc pasākuma sākuma.

Liels skaits praida atbalstītāju patlaban pulcējas Vērmanes dārzā un tā apkārtnē, kur līdz 17.30 norisināsies tradicionālais praida gājiena noslēguma koncerts.

Jau vēstīts, ka gājiena dalībniekus tā sākumpunktā sagaidīja arī padsmit protestētāji. Viņi līdzpaņemtos skaļruņos atskaņoja sirēnu skaņas, kā arī svilpa gājiena dalībniekiem, kuri savukārt atbildēja ar mājieniem un gaisa skūpstiem, novēroja aģentūra LETA.

Tālāk varēja novērot vēl vienu protestētāju grupu, aptuveni desmit cilvēkus, kuri rokās turēja plakātus ar uzrakstiem "Nē perversijām, jā normālām ģimenēm", "vīrietis + sieviete = normāli".

Gājiens ir "Baltijas praida 2018" kulminācijas pasākums. Organizatori norādījuši, ka praida mērķis ir aktualizēt lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un interseksuāļu (LGBTI) kopienas cilvēktiesību jautājumus Latvijā, Baltijā, kā arī visā Eiropas Savienībā.

"Baltijas praids" katru gadu notiek kādā no trim Baltijas valstīm - šogad Latvijā ar saukli ir "Redzi dažādību! Redzi brīvību!".

Pēdējo reizi Latvijā praida pasākums norisinājās 2015.gadā, kad Rīgā tika organizēts svarīgākais LGBT pasākums "EuroPride 2015". Šī praida gājiens Rīgā pulcēja 5000 dalībnieku.

Top komentāri

Hūgo Vācietis
Bet, es viņam paspiestu roku !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas