Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Policija parāda jauno autoparku ātruma pārkāpēju ķeršanai

Valsts policija satiksmes drošības uzraudzībā saņēmusi ne tikai jaunas netrafarētās Škoda un Subaru markas automašīnas, bet arī trafarētus busiņus Renault.

Valsts policijas vadība otrdien automašīnu prezentācijas pasākumā skaidroja, ka ir iegādāti ne tikai 40 jaunas tumšas krāsas netrafarēti Subaru Forester apvidus automobiļi un Škoda Superb markas spēkrati, bet arī trafarētās automašīnas - 45 Opel Mokka, 46 Škoda Octavia un 15 mikroautobusi Renault Traffic.

Visas iepriekšminētās automašīnas ir aprīkotas ar nepieciešamo aparatūru, lai konstatētu ātruma pārkāpējus.

Viens no būtiskākajiem akcentiem automašīnas parka papildināšanai ir tieši Subaru Forester un mikroautobusi Renault Traffic. Policijas vadība nenoliedz, ka šādas markas izvēlētas, lai "sajauktu kārtis" un satiksmes noteikumu pārkāpēji nedomātu, ka ceļu policija pārvietojas tikai ar pāris konkrētu marku spēkratiem. Tāpat sabiedrība uzskatot, ka ar Opel Mokka automašīnām pārvietojas vien iecirkņu inspektori, taču tagad ar tiem kontrolēs arī ātruma un citu satiksmes noteikumu pārkāpējus.

Iepriekšminētais autoparka papildinājums paredzēts visiem Latvijas reģioniem.

Netrafarētu automašīnu kopējā līguma summa ir 2 462 081 eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Policija šīs automašīnas nomās uz pieciem gadiem.

Šobrīd policijas rīcībā ir septiņas vieglās netrafaretās automašīnas, kas ikdienā tiek izmantotas satiksmes uzraudzībā. Pieci no tām ir Subaru un divi ir Opel markas spēkrati.

Top komentāri

ap
a
Manuprāt, daudz efektīvāki būtu par to naudu 5 reiz vairāk trafarētu Golfiņu, kuri braukātu pa ceļiem- un nez vai daudz atrastos tādu. kuri viņus agresīvi apdzītu, nospiestu malā vai vēlkā apčakarētu. Parasti pakaļdzīšanās /ar jaudīgiem poličauto/ sūdīgi beidzas absolūti nevainīgiem apkārtējiem, nevis pārkāpējam!! Nez ar ko atškiras slēpšanās krūmos no ķeršanas ar netrafarētu poličauto??? :-O .
ffff
f
Neesmu nekad redzējis, ka Latvijā notiek pakaļdzīšanās. Visi šie auto tiek pirkti tikai tāpēc, lai policijas pārvalde varētu naudu iebāzt sev kabatā un braukt ar jaunām automašīnām!!! Un policisti var nepriecāties - tā vietā, lai jums paceltu algas, tika nopirtas jaunas mašīnas. Ar kurām brauks ševs. Tā ka ejiet salokieties uz pusēm.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas