Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Policija reģistrējusi vairākus incidentus militāro mācību Namejs 2022 laikā

Policija ir reģistrējusi vairākus incidentus pret militāro mācību Namejs 2022 dalībniekiem.

Policija militāro mācību "Namejs" laikā atbilstoši savai kompetencei uzraudzīja sabiedrisko kārtību. 8.oktobrī Rīgā, Rusova ielā, kāds vīrietis bija piegājis pie karavīriem, kuri piedalījās militārajās mācībās, un paziņojis, ka viņam arī esot ierocis, aģentūra LETA uzzināja policijā.

Policija reaģēja uz notikušo un vīrieti nogādāja policijas iecirknī, kur konstatēts, ka pie viņa atrodas reģistrēts gāzes ierocis un vīrietis neatrodas alkohola reibumā. No vīrieša policija pieņēma paskaidrojumu.

Tāpat militāro mācību laikā ir reģistrēti arī citi gadījumi, kas tiek analizēti un vērtēti. Patlaban policija detalizētāku informāciju par šiem gadījumiem nesniedz.

Policijā norādīja, ka sākts administratīvais process saistībā ar internetā ievietoto video par konfliktu Rīgā, Sarkandaugavā. Administratīvais process ir uzsākts pret konfliktējošo vīrieti un divām sievietēm. Vīrieša identitāte jau ir noskaidrota.

Šajā video redzams, ka vīrietis krievu valodā vēršas pret mācību dalībniekiem par to, mācības notiek pilsētā un aicināja viņus doties uz savu poligonu. Arī sievietes, kuras bija blakus izteicās, ka drīzumā karavīri trenēsies jau viņu dzīvokļos.

Incidents noticis Lāpstu un Ziemeļu ielas krustojumā, Sarkandaugavā.

Rīgas mikrorajonos svētdien pēdējo dienu norisinājās militāro mācību cikla "Namejs 2022" rudens posma norises, kura laikā armija veica praktiskos vingrinājumus pilsētas teritorijā.

Militāro mācību cikls "Namejs" visā Latvijā norisinās kopš 2014.gada. Arī iepriekšējos gados zemessargi un karavīri galvaspilsētas ielās veica dažādus praktiskus vingrinājumus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas