Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Policistiem piketu laikā būs lielākas pilnvaras kārtības nodrošināšanai

Policistiem piketu, sapulču un gājienu laikā turpmāk būs lielākas pilnvaras sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai, tā norāda Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis. Komisija otrdien, 5.novembrī, izskatīšanai Saeimā galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā Par sapulcēm, gājieniem un piketiem.

Likumprojekts arī precizēs un papildinās pašvaldību tiesības attiecībā uz šo pasākumu ierobežošanu vai aizliegšanu.Ja pasākums noteiktajā laikā traucēs citus iepriekš pieteiktus pasākumus, radīs būtiskus šķēršļus transportam vai gājējiem vai apdraudēs citu cilvēku tiesības un drošību, policisti sabiedriskās kārtības nodrošināšanai varēs noteikt ierobežojumus pasākumam neatkarīgi no pašvaldības lēmuma. Grozījumi papildinās likumu ar jaunu pantu, paredzot pašvaldībai tiesības noteikt ierobežojumus pasākuma vietai, laikam un veidam. Pašvaldība varēs aizliegt pasākuma norisi, ja tiks secināts, ka tā rīkošana apdraudēs citu cilvēku tiesības, demokrātisko valsts iekārtu, sabiedrības drošību, labklājību vai tikumību un ja minētos apdraudējumus nebūs iespējams novērst, nosakot pasākumam ierobežojumus.Grozījumi likumā gan vēl jāskata galīgajā lasījumā Saeimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas