Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Premjers Eiropadomes sanāksmē uzsvērs Latvijas prioritātes ES daudzgadu budžetā

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība), sestdien un svētdien piedaloties Eiropadomes sanāksmē Briselē, uzsvērs arī Latvijas intereses Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetā 2014.–2020.gadam, informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Eiropadomes galvenā tēma būs veltīta konkurētspējai pasaules mērogā, kā arī ekonomikas izaugsmei apstākļos, kad valstis turpina samazināt budžeta izdevumus.

Sestdien Dombrovskis piedalīsies Eiropas Tautas partijas (European People's Party) samitā. Savukārt svētdien Dombrovskis piedalīsies Eiropadomes darba sesijā, kurā diskutēs par ES ekonomikas politikas iekšējiem un ārējiem aspektiem, kā arī eiro zonas pārvaldības jautājumiem. Eiropadome arī noteiks ES nostāju G20 samitā 3.–4. novembrī, kā arī ANO klimata konferencē par klimata pārmaiņām no 28. novembra līdz 9. decembrim.

Plānots, ka ekonomikas politikas iekšējo aspektu kontekstā Eiropadome identificēs īstermiņa prioritātes, tostarp digitālā vienotā tirgus un administratīvā sloga samazināšanas kontekstā. Savukārt attiecībā uz ekonomikas politikas ārējiem aspektiem valstu un valdību vadītāji diskutēs par ES ārējo attiecību ieguldījumu ES izaugsmē, kā arī par to, kā nodrošināt šo ES ārējo attiecību pienesumu.

Premjers Briselē arī aktualizēs Latvijas prioritātes attiecībā uz ES daudzgadu budžetu 2014.–2020.gadam. Latvija sarunās par ES daudzgadu budžetu īpašu uzmanību pievērš divām svarīgām prioritātēm: pietiekami liela kohēzijas finansējuma nodrošināšana, lai Latvija ātrāk pietuvotos ES vidējam attīstības līmenim un radītu labvēlīgus apstākļus Latvijas ekonomikas izaugsmei, un infrastruktūras attīstībai, kā arī godīgu un vienlīdzīgu konkurences nosacījumu panākšana Latvijas lauksaimniekiem kopējā Eiropas tirgū.

Ministru prezidents Latvijā atgriezīsies svētdien, 23. oktobrī.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas