Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pret Covid-19 vakcinēto skaits starp nodarbinātajiem sasniedzis 89%

Pret Covid-19 vakcinēto skaits starp nodarbinātajiem sasniedzis 89%, kas ir par trim procentpunktiem vairāk nekā nedēļu iepriekš, Ministru kabineta sēdē pavēstīja Ekonomikas ministrijas (EM) Analītikas dienesta vadītāja Dace Zīle.

Vakcinācijas kursu līdz šīs nedēļas sākumam bija pabeiguši 912 737 nodarbinātie.

Analizējot datus pa nozarēm, vakcinācijas aptvere 99% sasniegusi valsts pārvaldes sektorā, veselības aprūpē, izglītībā, izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu nozarē. Tikmēr 98% vakcinēti finanšu un apdrošināšanas pakalpojumu nozarē, 95% - tirdzniecībā, lauksaimniecībā un mežsaimniecībā, 93% - informācijas un komunikācijas jomā, 93% - administratīvo apkalpojošo dienestu darbībā.

Zemāka vakcinācija pret Covid-19 ir apstrādes rūpniecībā - 87%, nekustamo īpašumu nozarē - 84%, zinātnisko un tehnisko pakalpojumu nozarē - 83%, būvniecībā - 81%, transporta un loģistikas jomā - 77%, enerģētikas nozarē - 77%, ieguves un karjeru izstrādes nozarē - 74%, savukārt viszemākā aptvere starp apkoptajām nozarēm ir mākslas, izklaides un atpūtas nozarē - 73%.

Tāpat EM apkopojusi statistiku arī par bezdarbnieku vakcinācijas pret Covid-19 rādītājiem. Kopumā bezdarbnieka statusu no 18.oktobra līdz 17.novembrim ieguvušas 9792 personas - no tām 4560 cilvēki jeb 47% bijuši vakcinēti, bet 5232 cilvēki jeb 53% nebija vakcinēti.

LETA jau ziņoja, ka no 15.decembra visiem strādājošajiem, kuri privātajā sektorā darba pienākumus veic klātienē jeb ārpus savas dzīvesvietas, tostarp individuāli, piemēram, mežistrādē un lauksaimniecībā nodarbinātajiem, kravas transportlīdzekļu vadītājiem, apkopējiem, sargiem, tos varēs pildīt tikai, uzrādot vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas