Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Prezidents Bērziņš oficiālā vizītē viesojas Gruzijā

Trešdien, 26.novembrī, sākās Valsts prezidenta Andra Bērziņa oficiālā vizīte Gruzijā, Tibilisi. Šī ir vēsturiski daudzskaitlīgākā Latvijas Valsts prezidenta, ministru un biznesa delegācijas vizīte, portāls Diena.lv uzzināja Valsts prezidenta kancelejā.

Vizīte sākās plkst.8 pēc Latvijas laika ar oficiālo sagaidīšanas ceremoniju pie Gruzijas prezidenta Giorgija Margvelašvili rezidences. Tālāk sekoja abu valstu prezidentu divpusējā tikšanās, bet plkst.8.45 - valstu delegāciju tikšanās.

Plkst.9.30 tika parakstīts līgums - saprašanās memorands starp Latvijas Labklājības ministriju un Gruzijas Darba, veselības un sociālo lietu ministriju. Ceremonijā piedalījās abu valstu prezidenti.

Plkst.10.20 prezidents Bērziņš kopā ar Margvelašvili nolika ziedus Varoņu laukumā, bet pēc tam piedalījās Gruzijas premjera Iraklija Garibašvili rīkotajās darba pusdienās.

Pašlaik norit Latvijas-Gruzijas biznesa forums, bet pēc tam paredzēts Latvijas vēstniecības apmeklējums un dalība Latvijas vēstnieces Gruzijā rīkotajā pieņemšanā par godu Latvijas neatkarības proklamēšanas 96.gadadienai.

Pirmā vizītes diena noslēgsies ar Gruzijas prezidenta rīkotajām oficiālajām vakariņām.

Ceturtdien, 27.novembrī, prezidents Andris Bērziņš piedalīsies apaļā galda diskusijā Prospects of cooperation in the field of education between Latvia and Georgia ar izglītības un zinātnes nozares pārstāvjiem.

Pēc tam ieplānots Latvijas lauksaimniecības uzņēmuma Marnueli apmeklējums.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas