Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Probācijas darbinieku pikets tomēr notiks

Lai gan šodienas tikšanos ar tieslietu ministru Jāni Bordānu (VL-TB/LNNK) Latvijas Probācijas darbinieku arodbiedrība (LPDA) vērtē kā sekmīgu, no ieceres piketēt tā neatteiksies, un pikets 21.septembrī pie Ministru kabineta notiks.

Par to šovakar žurnālistus informēja LPDA valdes priekšsēdētāja Anita Romānova. Viņa pastāstīja, ka LPDA ar Tieslietu ministriju (TM) tuvākajā laikā konceptuāli vienosies par sadarbības stratēģiju, taču piketā probācijas darbinieki turpinās uzstāt uz to, ka attiecībā pret viņiem netiek ievērots tiesiskās paļāvības princips. Kā sacīja Romānova, šodienas tikšanās laikā viņa guvusi apstiprinājumu tam, ka tieslietu ministrs izprot situāciju un problēmas Valsts probācijas dienestā (VPD). Starp LPDA, TM un VPD esot panākta vienošanās, ko faktiski varot nosaukt arī par kompromisu, taču Romānova neatklāja, par ko tieši puses vienojušās. No viņas teiktā bija noprotams, ka sadarbības plāni vēl jāprecizē.

LPDA vadītāja žurnālistiem sacīja, ka rīt plašsaziņas līdzekļiem tikšot izplatīts preses paziņojums par šodienas tikšanās laikā runāto, un tur arī viss būšot pateikts konkrētāk.

Tieslietu ministrs Bordāns atzina, ka probācijas darbinieku gaidāmais pikets viņu nesatrauc, jo tā ir normāla demokrātijas izpausme. Ministra skatījumā, iemesls arodbiedrības pretenzijām esot nepietiekamais finansējums visai tieslietu sistēmai kopumā. Bordāns apstiprināja, ka viņš izprot probācijas darbinieku bažas un ka gan TM, gan LPDA esot vienisprātis par nepieciešamību maksimāli ātri atjaunot visas VPD funkcijas, no kurām daļa patlaban ir "iesaldēta". Bordāns arī uzsvēra, ka no nākamā gada vairākas VPD funkcijas jau tiks atjaunotas, tāpat esot panākta iespēja probācijas darbiniekus apdrošināt.

Ministrs norādīja, ka līdz rītdienai LPDA iekšienē vēl notikšot konsultācijas par niansēm turpmākās sadarbības ar TM stratēģijai, bet pēc tam TM izplatīšot kopīgu preses paziņojumu par šodienas tikšanās rezultātiem. Bordāns arī piebilda, ka šodien bijusi viņa kā ministra pirmā tikšanās ar probācijas darbiniekiem un kopumā tā noritējusi produktīvi.

Kā ziņots, gatavību piedalīties 21.septembrī pie valdības ēkas plānotajā piketā izteikusi aptuveni puse no visiem 376 VPD darbiniekiem.

Arodbiedrība vēlas panākt 40 stundu jeb pilnas darba nedēļas atjaunošanu, proporcionāli palielinot arī algas jau no nākamā gada, piemaksas par darba bīstamību palielināšanu un veselības apdrošināšanas atjaunošanu jau no 2013.gada. Lai LPDA pamatprasības izpildītu, vajadzīgi nepilni 750 000 latu, kuri TM nākamā gada budžetā pagaidām nav ieplānoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas