Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Profesors Auers kļūst par domnīcas Certus vadītāju

Latvijas Universitātes (LU) asociētais profesors un ASV dibinātā Baltijas Studiju veicināšanas asociācijas (The Association for the Advancement of Baltic Studies) nākamais prezidents (president - elect) Daunis Auers ir ievēlēts par domnīcas Certus valdes priekšsēdētāju, vēsta organizācija.

Auers līdz šim darbojies domnīcā kā pētnieciskais direktors, bet turpmāk viņš vadīs un pārstāvēs domnīcu Certus, nomainot amatā tā līdzšinējo valdes priekšsēdētāju Vjačeslavu Dombrovski, kurš atgriezies politikā un nosaukts par partijas Saskaņa virzīto premjera amata kandidātu. Formāli izmaiņas stāsies spēkā pēc reģistrācijas Uzņēmumu reģistra Biedrību un nodibinājumu reģistrā.

"Vispirms vēlos pateikt paldies Vjačeslavam Dombrovskim, kurš pirmais Latvijā izveidoja mūsdienīgu privātā sektora finansētu domnīcu. Trīs gadu laikā tā ir kļuvusi par redzamu un ietekmīgu dalībnieku Latvijas sabiedrības diskursā par daudziem ar ekonomiku, publisko infrastruktūru, nodokļu politiku un valsts attīstības jautājumiem," izteicies Auers.

Domnīca Certus arī turpmāk saglabās pilnīgu politisko neitralitāti, pausts organizācijas paziņojumā, jo tas esot absolūts priekšnoteikums, lai īstenotu Certus mērķus - sekmēt Latvijas ilgtspējīgu ekonomisko izaugsmi privātā, akadēmiskā un publiskā sektora stratēģiskas sadarbības rezultātā.

"Es savas pūles un uzmanību veltīšu tam, lai paplašinātu un padziļinātu Certus pētniecības kompetences, sadarbības tīklu un stiprinātu Certus eksperta lomu dialogā ar lēmumu pieņēmējiem,” solījis Auers.

Visā pasaulē domnīcas ir demokrātiska, pētniecībā un zināšanas balstīta, procesa aktīvi dalībnieki. Domnīcas ir tās, kuras veicina dialogu dažādu pušu starpā un ne tikai uzlabo lēmumu kvalitāti, bet piedalās jaunu, uz pozitīvām pārmaiņām vērstas politikas veidošanā.

"Es redzu lielas iespējas piesaistīt domnīcai jaunus talantus, attīstīt viņu potenciālu, kas ļaus labāk izgaismot daudzus būtiskus problēmjautājumus un piedāvāt jēgpilnus priekšlikumus, kā uzlabot valsts politiku daudzās jomās. Certus turpinās iesākto dialogu ar gan ar profesionālajām nozaru asociācijām, nevalstiskajām organizācijām un - loģiski - gan likumdēvēju, gan valdību," klāstījis Auers.

Top komentāri

Kohinors
K
Pēc tam droši vien nokļūs SC vēlēšanu listē.
zvirbulēns
z
Kad to kremļa kantori aizvērs?
Jābūts Stulbiņš
J
'Žel ka WHO (pasaules veselības organizācija) joprojām neatzīst atkarību no pilsētām (kādu nostāju pieņem Auers un Cert) par prāta slimību. Acīm redzot ir jāgaida uz neatgrieziniecisku kritienu, tā saukto 'flaš craš'.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas