Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Prognozē piena produktu sadārdzināšanos

Vidējā piena iepirkumu cena pieaugusi no 207,11 latiem par tonnu (Ls/T) jūlijā līdz 212,24 Ls/t augustā un turpināja palielināties arī septembrī. Piena produktu ražotāji jau iesnieguši tirgotājiem pieteikumus par cenu palielinājumu, un gaidās cenu kāpums, primdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks laikrakstam skaidro, ka nepieciešamību paaugstināt piena produktu cenas nosaka izejvielu cenu kāpums. Vietējā tirgū pārstrādes uzņēmumi lielākoties strādājot ar zaudējumiem vai pa nullēm, tāpēc cenām ir jāpieaug. J.Šolks jūlijā lēsa, ka piena produktu ražotājiem, iespējams, cenas būs jāceļ par 8%. Lai arī piena iepirkuma cena ir samērā augsta – ap 21 santīmu par kilogramu, tā esot trešā zemākā Eiropas Savienībā. 

To, ka produktu cenas būs jāpaaugstina, laikrakstam atzina a/s Talsu piensaimnieks valdes priekšsēdētājs Dainis Norenbergs. "Esam spiesti celt cenas. Augustā iepirkuma cena bija 216.6 Ls/t, kas būs septembrī, vēl nezinu, tāpēc nesteigsimies notikumiem pa priekšu," atturīgi pauda piensaimnieks. Arī SIA Latvijas piens valdes priekšsēdētājs Raimonds Freimanis laikrakstam atzina, ka piena iepirkuma cena ir dramatiski augsta un šo cenu spēj izturēt tikai industriālie produkti, bet mazumtirdzniecībai ražot preci ir sarežģīti. Latvijas piena ražotajam sieram cena vidēji cēlusies par 5%.

Plašāk lasiet pirmdienas laikrakstā Dienas Bizness!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas