Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Prokuratūra nav saņēmusi iesniegumu par draudiem Antonova tēvam

Ģenerālprokuratūra nav saņēmusi oficiālu iesniegumu par draudiem pret Latvijas Krājbankas bijušā bankas padomes locekļa Vladimira Antonova tēvu baņķieri Aleksandru Antonovu  Rīgas lidostā, tādēļ šis jautājums netiek vērtēts, otrdien LNT raidījumā 900 sekundes sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Viņš arī piebilda - lai sāktu jekbādas darbības, jābūt oficiālam iesniegumam un draudiem dzīvībai jābūt reāliem.

"Uz pašreizējo brīdi nav nekāda pamata prokuratūrai iejaukties šajā konfliktsituācijā, jo nav saņemts iesniegums. Ja šāds iesniegums tiks saņemts prokuratūrā, viņš tiks virzīts izskatīšanai pēc piekrītības Valsts policijai," sacīja Kalnmeiers.

"Draudi nogalināt ir tāda lieta, kas ir rūpīgi jāvērtē, kaut vai ņemot vērā, kad ir iespējami dažāda veida konflikti cilvēku starpā un karstumā izteikts kāds apgalvojums, ka kāds kādu nositīs, nogalinās, pats par sevi nav uzskatāms, ka šie drudi būtu reāli. Draudiem, pirmkārt, būtu jābūt reāliem, lai varētu sākt runāt par kriminālatbildību," sacīja ģenerālprokurors.

Advokāts Vents Vidžus aģentūrai BNS pirmdien apstiprināja, ka Valsts policijai un prokuratūrai ir nodots iesniegums par draudiem pret Antonova tēvu Rīgas lidostas VIP zālē. Kas īsti noticis lidostas VIP zālē un kas izteicis draudus, advokāts pagaidām gan nevēlējās atklāt.

Sabiedrisko attiecību speciālists Jurģis Liepnieks portālā puaro.lv vēstī, ka saskaņā ar portāla rīcībā nonākušo iesniegumu 14.decembra vakarā, kad Aleksandrs Antonovs  kopā ar pavadītājiem lidostā gaidīja izlidošanu, lidostas apsardzes darbinieka pavadībā VIP zālē ieradies Krievijas pilsonis Arbi Indorbajevs, kurš ar pagaidu uzturēšanās atļauju uzturas Latvijā, un krievu valodā izteicis šādus draudus: "Maskavā mums nav izdevies tevi nogalināt, raidījām piecas lodes, bet tu izdzīvoji. Bet tev ir jāzina, ka mēs tevi nogalināsim šeit, Rīgā. Vai tu redzēji, kā Čečenijā cilvēkus spridzina? Tā būs arī ar tevi!"

Iesniegumā Ģenerālprokuratūrai tas gan nav minēts, taču daudzie incidenta liecinieki apgalvo, ka Krievijas pilsonis Indorbajevs piedevām vēl ir stādījies priekšā kā Kadirova pārstāvis Latvijā.

Tad privātās apsardzes kompānijas darbinieki, kuri arī atradās zālē, centušies aizturēt Indorbajevu un nodot viņu policijai, taču viņam izdevies izrauties un aizbēgt.

Rīgas lidostas preses sekretāre Sarmīte Bunka-Briljonka aģentūrai BNS teica, ka lidosta nesniedz informāciju par darbībām, kas VIP centrā notikušas, un par VIP klientiem, jo VIP klienti maksā lidostai naudu par savu konfidencialitāti. "Es nevaru ne apstiprināt, ne noliegt [ka šāds konflikts ir bijis]," sacīja Bunka-Briljonka.

Jau ziņots, ka pērn decembrī Rīgā bija ieradies   Antonova  tēvs baņķieris Aleksandrs   Antonovs, kurš bez interviju sniegšanas medijiem nopratināts kā liecinieks arī VP ekonomikas policijā (Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē).

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē ir sākts kriminālprocess saistībā ar aizdomām par Latvijas Krājbankas īpašumu 100 miljonu latu apmērā nelikumīgu ieķīlāšanu par labu trešajām personām.

Kriminālprocesā aizdomās turamie ir bijušais Latvijas Krājbankas valdes priekšsēdētājs Ivars Priedītis, bijušie bankas valdes locekļi Mārtiņš Zalāns, Dzintars Pelcbergs un Svetlana Ovčiņņikova. Tāpat aizdomās turētais ir bijušais bankas padomes loceklis Vladimirs   Antonovs.

Visi pieci tiek turēti aizdomās pēc Krimināllikuma panta par pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un pārsniegšanu. Zalāns, Priedītis un Pelcbergs vēl tiek turēti aizdomās par piesavināšanās atbalstīšanu, bet   Antonovs  – par piesavināšanos.

Lietuvas bankai Snoras pieder nedaudz vairāk kā 60% Latvijas Krājbankas akciju. Pēc aktīvu apmēra Latvijas Krājbanka pērn septembra beigās bija devītā lielākā no 31 Latvijas bankas.

Lietuvas valdība 16.novembrī nacionalizēja 100% bankas Snoras akciju, kuru kontrolpakete piederēja Vladimiram Antonovam, bet 25% ‒ Raimondam Baranauskam, kurš bija Snoras valdes priekšsēdētājs. Arī Lietuvas ģenerālprokuratūra pēc informācijas saņemšanas no Lietuvas centrālās bankas par situāciju bankā Snoras 14.novembrī ierosinājusi krimināllietu.

Krievijas pilsonim Vladimiram Antonovam  un Lietuvas pilsonim Baranauskam pērn 25.novembrī Londonas Vestminsteras miertiesa noteica drošības naudu.

Antonovam ir jādzīvo savās mājās Londonā un trīs reizes nedēļā ‒ pirmdienās, trešdienās un piektdienās ‒ jāreģistrējas policijā. Baranauskam ir jādzīvo kādā adresē Kentas grāfistē un katru dienu jāreģistrējas policijā. Ne   Antonovs, ne Baranausks nepiekrīt izdošanai Lietuvai, tāpēc tiesa skatīs Lietuvas prasību viņus izdot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas