Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Prokuratūra: Prokurora rīcība saistībā ar aresta uzlikšanu Ēķim piederošajām kapitāldaļām atbilst likumam

Uzliekot arestu savulaik tā dēvētās digitālās televīzijas krimināllietā apsūdzētajam Andrejam Ēķim piederošajām Neatkarīgo nacionālo mediju daļām, bet nepiemērojot papildu liegumus attiecībā uz _Latvijas Neatkarīgās televīzijas _akcijām, kas tagad atrodas pārdošanas procesā, prokurors rīkojies "atbilstoši Kriminālprocesa likumam", aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne.

Plašāku vērtējumu par prokurora darbu prokuratūra nesniedz.

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers pirms aptuveni mēneša portālam Diena.lv taisnojās, ka tiesībsargājošajām institūcijām uzlikt mantas apgrūtinājumus traucē tas, ka Latvijā joprojām nav izveidots uzņēmumu akciju reģistrs un nav iespējams noskaidrot, kuram kas pieder.

Akciju reģistra trūkuma sliktās puses Kalnmeiers minēja saistībā ar portāla uzdoto jautājumu, kāpēc prokuratūra savulaik tā dēvētās digitālās televīzijas krimināllietā arestu uzlika apsūdzētajam Ēķim piederošajām Neatkarīgo nacionālo mediju daļām, bet papildu liegumi netika piemēroti attiecībā uz akcijām Latvijas Neatkarīgajai televīzijā, kas tagad atrodas pārdošanas procesā.

Kalnmeiers norādīja, ka jautājumos, kas saistīti ar mantas apgrūtināšanas procesu, proti, arestu uzlikšanu uzņēmumu akcijām īpašumiem, procedūra nav vienkārša. Ja manta ir reģistrēta, piemēram, Zemesgrāmatā, Ceļu satiksmes drošības direkcijā, tad viss esot skaidrs, taču ar kapitāldaļām dažādos uzņēmumos situācija ir daudz sarežģītāka. Un šo situāciju daudz vienkāršāku padarītu akciju reģistra ieviešana.

Ģenerālprokurors skaidroja, ka nav iespējams uzlikt arestu kāda uzņēmuma kapitāldaļām, ja prokuratūrai nav skaidri zināms, kam tās pieder. Pretējā gadījumā pašai prokuratūrai var nākties sastapties ar problēmām, risinot tās tiesas ceļā.

Kalnmeiers solīja, ka par konkrēto krimināllietu tikšot analizēts pieņemtais lēmums par aresta uzlikšanu Ēķa mantai. Ģenerālprokurors solīja, ka tiks vētīts, vai šajā jautājumā nav pieļautas kādas kļūdas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas